Haberler

Ayvalık'ta Denetimler Başlıyor

Balıkesir’in Ayvalık Kaymakamlığı öncülüğünde oluşturulan ve ilçe genelinde bir dizi denetimlerde bulunacak olan komisyon, Ayvalık Kaymakam vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz tarafından toplandı.

Balıkesir'in Ayvalık Kaymakamlığı öncülüğünde oluşturulan ve ilçe genelinde bir dizi denetimlerde bulunacak olan komisyon, Ayvalık Kaymakam vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz tarafından toplandı.

Ayvalık Kaymakamlık makamında gerçekleşen toplantıda; Kaymakam Yavuz'un yanı sıra, Ayvalık Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, İlçe Emniyet ve Jandarma Bölük Komutanlığı tarafından belirlenen denetim temsilcileri hazır bulundu. Saat; 15.00'de gerçekleşen toplantıda; 5442 sayılı İl İdaresi kanununun 24.maddesi kapsamında Ayvalık'taki Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca yürütülen hizmetlerin gözden geçirildiği, hizmetlerin kaliteli ve etkin hale getirilmesi için neler yapılabileceğinin ve önemli görülen hususların değerlendirildi. Toplantıda, turizm sezonunun başlaması ile turizmde kaliteyi yakalayabilmek için, tesislerde genel görünüm, müşteri memnuniyeti, hijyen, gıda güvenliği, tertip düzen ve fiyat tarifesi konularında gerekli önlemlerin alınmasının yanı sıra Ayvalık genelinde kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi ve önlenmesi için çalışmalar düzenli olarak sürdürülmesi ve özellikte zeytinlik alanların korunması için gerekli tedbirler alınmasına karar verildi.

Yaz sezonunun başlaması, havaların ısınması, deniz sezonunun açılması ile birlikte denizde boğulma olaylarının meydana gelmemesi, can kayıpları olmaması için, ilgili birimlerce gereken önlemler alınmasının yanı sıra ilçede çevre kirliliğinin önlenmesi için, çöplerin, yerleşim yerlerinin genel görünümünü bozmayacak, sağlığa zarar vermeyecek şekilde toplanıp, imha yerlerine götürülmesi, depolama alanlarının kontrol altında bulundurulması, ana yollarda kötü görünüm sergileyen atıkların zaman geçirilmeksizin kaldırılması, vatandaşların evsel atıklarını gelişi güzel cadde ve sokaklara atmamaları için önlemler alınması kararlaştırıldı.

KOORDİNELİ ÇALIŞILACAK

Ayvalık'taki kıyı, koy, plaj ve derelerin temizliğine gereken duyarlılığın gösterilmesi konusunda, ilgili söz konusu denetim komisyonunun etkin denetimler yaparak, çevreyi kirletenler ve gerekli duyarlılığı göstermeyenler hakkında idari yaptırımlar uygulaması konusunda yetkilendirilirken, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ile hırsızların ve dilenciliğin önlenmesine yönelik olarak Emniyet, Jandarma ve Zabıta ekipleri koordineli olarak asayiş yürütümünün ortaklaşa sağlanacağı bildirildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Naif Yavuz Balıkesir Ayvalık Gömeç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title