Haberler

Ayvalık'ta Dalış Sezonu Açıldı

Türkiye'de kırmızı mercanlara ev sahipliği yapan tek bölge olma özelliğine sahip Ayvalık ilçesinde dalış sezonu başladı.

Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz ile Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Cunda Adası açıklarında tüplü dalış yaparak sezonu açtı.

Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, sanal alemden gerçek aleme, sanal güzelliklerden gerçek güzelliklere dönüş kapsamında Ayvalık'ın güzelliklerini yaşamak ve yaşatmak için dalış etkinliğine katıldıklarını bildirdi.

İlk kez dalış yaptığı bilgisini veren Yavuz, "Bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum. Bunu gerçekten yaşamak lazımmış. Hep dışarıdan gözleyerek veyahut televizyonlardan izleyerek takip ediyorduk. Herkese tavsiye ediyorum. Sudan çıkmak istemedim. Zorla çıkardılar" dedi.

Gençer ise şunları kaydetti:

"Tabii ki Ayvalık'ın her yeri çok güzel, su altı ayrı bir güzel. Ben serbest dalışçıyım. İlk defa tüple daldım. Ayvalık için çok özel bir şey bu. Turizm için özel. Çünkü git gide su altı turizmi ciddi boyutlara geldi. Biz de Ayvalık olarak bu pastadan payımızı almamız için bu spora destek vermemiz lazım. Buraya batıklar batırmamız lazım. Ayvalık'ın zengin olan su altı güzelliklerini bu batıklarla daha da geliştirmemiz gerekiyor. Benim için çok güzel bir tecrübe oldu. Böylece yaz sezonunun açmış olduk."

Dalış eğitmeni Cesur Gürçay da Ayvalık sahillerinin, eşsiz su altı zenginlikleri ve kırmızı mercanlarıyla ayrıcalıklı bir konuma sahip olduğunu belirtti.

Gürçay, Ayvalık'ın, 24 adası ve 60 dalış noktasıyla su altı sporlarına ilgi duyanlar için adeta bir cennet olduğunu ifade etti. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Rahmi Gençer Naif Yavuz Ayvalık Gömeç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title