Haberler

Ayvalık'ta 1. Ulusal Çocuk Kongresi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Değerlerine Sahip Çıkan 1. Ulusal Çocuk Kongresi, Ayvalık Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Değerlerine Sahip Çıkan 1. Ulusal Çocuk Kongresi, Ayvalık Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleştirildi.

Balıkesir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Değerler Eğitimi Projesi kapsamında ülke genelindeki ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen, 'Değerlerine Sahip Çıkan 1. Ulusal Çocuk Kongresi' Ayvalık Turizm Otelcilik ve Uygulama Oteli'nin havuz başında verilen yemekle sona erdi. Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'in yanı sıra Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, şube müdürleri, İlahiyat Profesörü Nevzat Aşık, Ayvalık'ın tanınmış işadamı Hakan Kayaalp, konuk ekip öğrencileri ve öğretmenlerinin katıldığı yemekte; Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Sahnesi (CSO ) Vurmalı Çalgılar Festivali'nde iki yıl üst üste birinci olmayı başaran Kepsut 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu'nun 11 öğrencisi tarafından oluşturulan 'Hayatın Ritmini Yakala' adlı ritm gurubuyla; Neyzen Hilal Özbek ile Damla Fidan'da tasavvuf müziği konseri verdi.

Türkiye'nin 26 ilinden 220 öğrenci, 110 Rehber Öğretmen ve 20 kişilik Bilim Kurulunun katıldığı 2 günlük kongrenin ardından Ayvalık Uygulama Otelinde verilen gala yemeğinde konuşan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencilerden oluşan Değerler Eğitimi Projesi kapsamındaki 1. Ulusal Çocuk Şenliği organizasyonunun başlangıçta altından kalkıp, kalkamayacaklarından endişe ettiklerini vurgulayarak, "Çok şükür ki şu anda bu organizasyonun altından hep birlikte kalkmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu organizasyon bundan sonraki yıllarda da devam edecektir" diyerek, 2 günlük organizasyonun yapılmasında katkı veren herkese teşekkür etti.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ise 2 günlük organizasyon sırasında son derece duygusal anlar yaşadıklarının altını çizerek, "Biz bir yıldan bu yana Değerler Eğitimi Projesi kapsamında çalışmalar yürütüyoruz. Balıkesir genelinde 120 okulda bu eğitimleri verdik. Bu yılda gönüllü 30 okulumuz da daha vereceğiz" ifadelerini kullanarak, organizasyonda ter döken tüm öğretmen ve okul idarecilerine teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz yaptığı konuşmada, "Kültürümüz, Dilimiz, Tarihimiz, Bilim, Empati, Sevgi, Çevre ve Oyunlar konulu eş zamanlı oturumlar ile çocuklara bilgi ve becerinin yanı sıra milli, ahlaki ve kültürel değerler kazandırılarak, bu değerlerin davranış biçimine dönmesi hedeflediğimiz kongre beklediğimizin de üzerinde bir başarıyla sonuçlanmıştır" diyerek, bu kongrenin gelenekselleşmesi için elinde gelen tüm imkanları seferber edeceğinin sözünü verdi.

KAYMAKAM YAVUZ'DAN ANLAMLI KONUŞMA

Gecede konuşan Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz ise; Değerler Eğitimi Projesi kapsamındaki 1. Ulusal Çocuk Şenliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek," Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimize bilgi, beceri ve olumlu davranışlar kazandırmanın yanı sıra dengeli kişilik sahibi, milli, ahlaki, kültürel değerlerimize bağlı ve bu değerleri davranış biçimine dönüştüren erdemli insanlar olarak yetiştirmek, en asli görevlerimizdir. Değerleri olmayan toplumların gelecekte baki olmayacaklarını bilmenizi isterim" diye konuşarak böylesi önemli bir kongrenin Ayvalık'ta düzenlenmesinde emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

Yoğun istek üzerine Kepsut 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu'nun Kepsut Hayatın ritmini yakala grubu bir kez daha sahneye çıkarak konuklara nefis darbuka ziyafeti çekti

1.Ayvalık Ulusal Çocuk Şenliği'nin gala gecesi Kaymakam Yavuz ile İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz'in, tasavvuf müziği sanatçıları Neyzen Hilal Özbek ile Damla Fidan'a plaket vermesiyle sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Naif Yavuz Balıkesir Ayvalık Kepsut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title