Haberler

Ayvalık Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Başladı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen Ayvalık Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen Ayvalık Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği başladı.

Ayvalık Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törenle başlayan şenliklerin 11 Nisan'a kadar devam edeceği belirtildi.

Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, törende yaptığı konuşmasında, günümüz insanının en büyük hastalığı ve sorununun çocukluğunu ve gençliğini yaşayamaması olduğunu söyledi.

Yeni nesil çocukların genellikle evde bilgisayar başında zaman geçirdiğini vurgulayan Yavuz, "Günümüzde çocuklarımız maalesef vakitlerinin büyük bir kısmını bilgisayar başında geçiriyorlar, bu sebeple içine kapanık bir yapıda ve anti sosyal olarak yetişiyorlar. Bu sorunun üstesinden gelebilmek içinde geleneksel çocuk oyunlarımız bir fırsattır. Oyun, kişinin kendisini anlatabildiği en kolay yoldur ve eğitimin bir parçasıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi 'Çocuklar geleceğimizin güvencesi yaşama sevincimizdir, bugünün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Naif Yavuz Ayvalık Gömeç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title