Haberler

Nikahsız Yaşayan Subaylar TSK'dan Atılacak

Güncelleme:

Askeri Ceza Kanunu'nda yer alan, nikâhsız karı-koca gibi yaşayan subayların ordudan ihracını içeren maddenin iptal başvurusu reddedildi.

Anayasa Mahkemesi, Askeri Ceza Kanunu'nda yer alan ve nikâhsız olarak karı-koca gibi yaşayan subayların ordudan ihracını içeren maddenin iptal istemini reddetti. Kararla birlikte nikâhsız yaşadığı tespit edilen subaylar ordudan ihraç edilecek.

Resmi nikâh olmadan dini nikâh kıyan imam ile çiftlere 2 aydan 6 aya kadar hapis cezası öngören yasa maddelerini iptal eden Anayasa Mahkemesi (AYM), askerlerle ilgili de önemli bir karar aldı. Adana'da görev yapan ve sevgilisiyle aynı evde nikâhsız yaşayan bir subay hakkında soruşturma başlatıldı. Kara Kuvvetleri Askeri Savcılığı, subayın Askeri Ceza Kanunu'nun 153. maddesi gereği ordudan ihraç edilmesi talebiyle Kara Kuvvetleri 5. Kolordu Askeri Mahkemesi'nde dava açtı. Yargılama sürerken duruşma savcısı, 153. maddenin Anayasa'ya aykırı olduğu itirazında bulundu. İtirazı haklı bulan askeri mahkeme, 153. maddenin "Karı-koca gibi herhangi bir kimse ile nikâhsız olarak devamlı surette yaşamakta ısrar eden asker kişiler hakkında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden çıkarma cezasına, erbaşlar hakkında rütbenin geri alınmasına hükmolunur" hükmünün iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

ANAYASA'YA AYKIRI BULMADI

AYM Genel Kurulu, iptal istemini 27 Mayıs'taki oturumunda esastan görüştü. Yüksek Mahkeme, askeri mahkemenin iptal isteminin reddine karar verdi. Kararda, düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olmadığına vurgu yapıldı. AYM'nin bu kararı sonrası "nikâhsız olarak karıkoca gibi yaşadığı tespit edilen subaylar hakkında ihraç kararı uygulaması" devam edecek.

153. MADDE NE DİYOR?

"İffetsizliği anlaşılmış olan bir kimse ile bilerek evlenen veya evlilik bağını devam ettirmekte veya böyle bir kimseyi yanında bulundurmakta veya karı-koca gibi bir kimse ile nikâhsız olarak devamlı yaşamakta ısrar eden asker kişiler hakkında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden çıkarma cezasına, erbaşlar hakkında rütbenin geri alınmasına hükmolunur."

(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Tsk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500

Yorumlar (20)

SELÇUKLU MELİKESİ:

neden sadece bir kesim için böyle uygulama var, meslek ayrımı yapılmadan ülke bütününe uygulansa. . mesela şu medyatikler onların yaşam tarzı toplumu erozyona uğratıyor

25
2
yanıtYanıtla
EGE kıyılarındanmobilWeb@haberler.com:

Ya yaşasın adam sana ne be Önemli olan Türk ordusuna güzel hizmetler vermesi degil mi

3
11
yanıtYanıtla
NEVŞEHİRLİ:

lafa gelince peygamber ocağı diyorsak uygulama normaldir kimse gocunmasın art niyetli eleştiri yazmasın

14
0
yanıtYanıtla
HalitMobil-IOS:

Yargı üzerine git AKP. Sakın Yargıyı unutma... TSK yeteri kadar dize getirdin helal. Şimdi sıra yargı lütfen

3
9
yanıtYanıtla
KaraMan01Mobil-IOS:

Olay Adana da beyler ??

8
2
yanıtYanıtla
S.B.:

DİNİ NİKAHI, RESMİ NİKAH ARANMAKSIZIN SERBEST BIRAKMAK, ÜLKEMİZDE DAHA FAZLA ÇOCUK EVLİLİKLERİNE, CEHALETE, CİNAYETE VE FELAKETLERE YOL AÇACAK. . . . . . HANGİ MANTIKLA HAREKET EDİLİYOR, BİRİLERİ GELSİN BERİ VE ANLATSIN. . . . . . !!!

7
1
yanıtYanıtla
boz okmobilWeb@haberler.com:

Güzel karar tebrik ediyorum

4
4
yanıtYanıtla
Habip Mobil-ANDROID:

Harp Okulu dini eğitim yeri değil. okula gelmeye hak kazanan din konusunda ailesinden ahlak eğitimini almıştır.

1
5
yanıtYanıtla
sibel. kırımlı Mobil-ANDROID:

Ben nikahsiz assubay la 13 yıl yaşadım ve her ordu evine girdim. eski eşinin üzerinde çıkartılan asker kimliğiyle girdim. hiç kimse bişey şüphe bile olmadı. sonra anlasamadık ayrıldık. ve benim eski sevdiğim emekli assubay şimdi bosnakli bir kadın yaşıyor. ve aynı şekilde ordu evlerde faydalanıyor. ORDU EVLERİ ÇOK VE ÇOK KORUMASIZ BU KONUDA.

1
4
yanıtYanıtla
HASAN TAHSİN:

ANAYASA MAHKEMESİ DİNİ NİKAHI MEŞRU SAYARAK , 9 YAŞINDAKİ KIZLARIN ŞEHVET DÜŞKÜNÜ REZİLLER TARAFINDAN ZEVCE ALINMASININ ÖNÜNÜ AÇTIN, BARİ BUNLARA DA BU HAKKI VEREYDİN. DÖRT KARI ALMAK CAİZ Mİ EYY ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELERİ. . .

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title