Haberler

Ayın Gençlik Merkezi Ürgüp Gençlik Merkezi Oldu

Türkiye genelindeki Gençlik Merkezleri arasında Ağustos ayının gençlik merkezi olarak Ürgüp Gençlik Merkezi seçildi.

Türkiye genelindeki Gençlik Merkezleri arasında Ağustos ayının gençlik merkezi olarak Ürgüp Gençlik Merkezi seçildi. Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, ayın merkezi seçilen Ürgüp Gençlik Merkezi yöneticilerini ve gençleri kutladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl ilk defa hayata geçirilen 'Ayın Gençlik Merkezi' uygulamasında, merkezlerin faaliyetleri ve projeleri başta olmak üzere belirlenen performans kriterleri dikkate alınıyor.

Uygulama çerçevesinde Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bulunan Ürgüp Gençlik Merkezi, ayın gençlik merkezi seçildi.

Ağustos ayında üye sayısını yüzde 25 oranında artıran Ürgüp Gençlik Merkezi, kitap toplama kampanyası, huzur evi ziyareti, fidan dikimi, gönüllü gençlerle kahvaltı, ilkyardım eğitimi, Suriyelilere kıyafet yardımı, halk oyunları yarışması, genç dönüşüm projesi, ebru ve karakalem kursu, Mehmet Akif Ersoy'u anma programı, çiğ köfte partisi, atık pil toplama kampanyası, gönüllü gençlerin yardım etkinliği, sevgi evi, kuran kursu, mezarlık ve rehabilitasyon merkezi ziyaretleri, obezite ile mücadele semineri, vadi temizliği ile Osmanlıca Türkçesi gibi çeşitli faaliyet ve projeleri hayata geçirdi. Bu faaliyetleri değerlendiren Bakanlık, Ürgüp Gençlik Merkezi'ni Ağustos ayının gençlik merkezi olarak belirledi.

Ağustos ayında başlayan uygulama, önümüzdeki dönemde de sürecek ve her ay bir gençlik merkezi, faaliyetleri ve projeleri başta olmak üzere belirlenen performans kriterleri doğrultusunda ayın gençlik merkezi olarak belirlenecek.

'BAKAN KILIÇ'TAN KUTLAMA'

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, ayın merkezi seçilen Ürgüp Gençlik Merkezi yöneticilerini ve gençleri kutladı. Bakan Çağatay Kılıç, 81 ilde hizmet veren gençlik merkezlerinin amacının, gençlerin en iyi şekilde yetişmelerini, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek donanıma sahip olmalarını ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlamak olduğuna dikkat çekerek, bu merkezlere daha fazla katılımı sağlayarak, gençlerin beklenti ve ihtiyaçlarına göre yeni projeler ürettiklerini vurguladı. Bakan Çağatay Kılıç, diğer gençlik merkezlerinin de önümüzdeki dönemde yürüteceği çalışma ve faaliyetlerle, Ürgüp Gençlik Merkezi'nin Ağustos ayında gösterdiği başarıyı yakalayacağına inandığını sözlerine ekledi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Nevşehir Türkiye Ürgüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title