Haberler

Ayçiçeğinde fiyat beklentisi -

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, üreticilerin ayçiçeğinde alım fiyatının açıklanmasını beklediğini söyledi.

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, üreticilerin ayçiçeğinde alım fiyatının açıklanmasını beklediğini söyledi.

Yorulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trakya Bölgesi'nde erken ekim yapanların ayçiçeği hasadına başladığını söyledi.

Geçen yıla göre ayçiçeğinde önemli oranda verim artışı olduğunu belirten Yorulmaz, "Fiyat belirsiz olduğu için çiftçi sıkıntıda. Biliyorsunuz geçen yıl Trakya Birlik avans fiyatını 1 lira 17 kuruş olarak açıklamıştı. Daha sonra üzerine 50 kuruş fark verdi. Bu yıl 1 lira 30 kuruş olmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Yorulmaz, Edirne merkezde 200 bin dönüm alanda ayçiçeği ekildiğini, 8 ilçeyle ekili alanın 1 milyon 100 bin dönüm olduğunu ifade etti. Çiftçinin girdi maliyetlerinin her geçen yıl arttığını dile getiren Yorulmaz, şöyle devam etti:

"Bu yıl ayçiçeğinde verim çok iyi. Bu yıl çiftçinin kurtuluş senesi. Borçlu çiftçiler, fiyatın iyi olmasıyla borçlarını öderler ve sıkıntıları biter. Tabii şu an Trakya Birlik alım yapıyor ama para ödemiyor. Avans fiyatını açıklamadı. Çiftçinin beklentisi yüksek. Ayçiçeği üreticisi ve Ziraat Odası bir an önce fiyatın açıklanmasını istiyor."

- "İki yıllık ürün hasat ettik"

Çiftçi Mecit Arat da 30 yıldır çiftçilik yaptığını ve bu yılki ürün veriminin geçmiş yıllara göre daha yüksek olduğunu ifade etti. Arat, ayçiçeği alım fiyatının açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Ergun Ayar ise 180 dönüm alana ayçiçeği ektiğini ve bu yıl yağmurlar dolayısıyla verimin yüksek olduğunu belirtti. Ayçiçeğindeki yağ oranının da kaliteli olduğunu aktaran Ayar, çiftçinin umudunu kırmayacak bir fiyat istediklerini dile getirdi.

Hasan Ayan da bu yıl, iki yıllık ürün hasat ettiklerini kaydetti.

Arşiv

Yayın

Google

TDK

1 Eyl 2014 16:39 - Edirne

Ayçiçeğinde fiyat beklentisi

1 Eyl 2014 16:02 - Edirne

Ayçiçeğinde fiyat beklentisi

- Edirne Ziraat Odası Başkanı Yorulmaz: "Fiyat belirsiz olduğu için çiftçi sıkıntıda"

29 Ağu 2014 12:09 - Duhok

Köprü altı Yezidilerin evi oldu

- Duhok'un girişindeki Etite Köprüsü'nün altında büyük bir insani dram yaşanıyor. Çoluk, çocuk, kadın, erkek 20 Yezidi köprü altında hayata tutunmaya çalışıyor

27 Ağu 2014 12:00 - Duhok

AFAD'la başlarını sokacakları çadırları oldu

- Duhok ilinin Zaho ilçesinde yol kenarlarında ve parklarda yaşayan 270 Yezidi aile, AFAD'ın acil durumlar için kurduğu çadırlara yerleştirildi

26 Ağu 2014 11:05 - İstanbul

Süper Lig'in "gol kralları"

- Lig tarihinde geride kalan 56 sezonda 32 Türk, 6 yabancı olmak üzere toplam 38 futbolcu gol kralı oldu

- Gol kralları 16 değişik takımdan çıktı, Fenerbahçe ve Galatasaray 15'er kez bu unvana sahip futbolcuları kadrosunda bulundurdu

- Metin Oktay, Galatasaray formasıyla 6 kez gol kralı olarak, lig tarihine adını altın harflerle yazdırdı

- Tanju Çolak, Samsunspor, Galatasaray ve Fenerbahçe formalarıyla toplam 5 kez liglerin en çok gol atan futbolcusu olarak kayıtlara geçti

- Lig tarihinde en fazla gol atarak bu unvanı yakalayan futbolcu 39 golle Tanju Çolak, en az gollü krallar ise 12'şer golle Mustafa Denizli ve Bahtiyar Yorulmaz

- Gol krallığı 3 kez iki oyuncu arasında paylaşıldı

- Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex, 2 ayrı sezonda tacı takan ilk yabancı futbolcu oldu

21 Ağu 2014 23:19 - Ankara

Davutoğlu'nun adaylığı dünya basınında

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesi dünya basınında geniş yer buldu.

21 Ağu 2014 22:38 - Ankara

Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesi

- Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesi dünya basınında geniş yer buldu

-Türkiye'nin yeni Başbakanı olacağına kesin gözüyle bakılan Davutoğlu'nun, Türk dış politikası vizyonu ve akedemik kişiliği de haberlere yansıdı

-Alman Bild gazetesi, Davutoğlu'nun adaylığ konusunda ''Erdoğan'ın yakın sırdaşı'' başlığını kullandı

-AFP, "2003'den bu yana Erdoğan'ın saflarında yer alan Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı süresince Türk dış politikasında etkin rol oynadığına" dikkati çekti

21 Ağu 2014 20:06 - Ankara

AA photos disseminated throughout international media

- Anadolu Agency's photos on the Ezidis' flight from Iraq to Turkey pepper the pages of famous newspapers and magazines

21 Ağu 2014 20:01 - Ankara

AA photos disseminated throughout international media

- Anadolu Agency's photos on the Ezidis' flight from Iraq to Turkey pepper the pages of famous newspapers and magazines

21 Ağu 2014 18:03 - Doha

İsrail'in yaptıkları holokosttur

Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Meşal, AA'ya yaptığı değerlendirmede, " İsrail'in Gazze'de 45 gündür yaptıkları gerçek bir holokosttur" dedi.

21 Ağu 2014 17:49 - Doha

Hamas Siyasi Büro Şefi Meşal AA'ya konuştu

- Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal:

- "İsrail 45 gündür Gazze'de çocukları öldürüyor, yerleşim alanları, camiler, UNRWA okulları ve hastaneleri bombalıyor, bu saldırılarda yaklaşık 10 bin kişi yaralandı, 2 bin kişi öldü. Bunların dörtte biri çocuk, dörtte biri kadın ve yaşlı. İşte gerçek holokost budur. Bu düşman onlarca sene önce Hitler'in yaptığının benzerini yapıyor. Bugün biz gerçek bir Nazizmle karşı karşıyayız"

- "İsrail Gazze'ye saldırdı biz de kendimizi savunuyoruz. Topraklarımızı ve halkımızı savunma hakkımız var. İsraille aramızda imkan farkı olsa da kararlıyız ve galip gelecek olanlar bizleriz. "

-"Gazze kuşatmasının kaldırılması başta olmak üzere, tutukluların serbest bırakılması ve sonrasında Filistin direnişinin tüm taleplerinin karşılanması gerekiyor. Bunlar Filistinlilerin talepleridir ve bizler bunu her ortamda ve müzakerede savunuruz. Bu tüm Filistinlilerinin talebidir, ister siyasi ister askeri alanda olsun bizim verdiğimiz savaş budur"

- "Siyasi müzakerelerde med cezirler yaşanır. Geçtiğimiz son iki hafta içinde, İsrail sahtekarlık, baskı ve şantaj yaptı, Filistin'in direnişin meyvesini toplamaması için çaba sarf etti fakat başarısız oldu. İsrail yönetimi, sahadaki başarısızlığı sonucu iç krizle boğuşuyor"

- "Dolaylı müzakereler, amaç değil araçtır. Taleplerimize ulaşmamızı sağlayacak koşullar oluşmazsa müzakerede bulunmanın bir anlamı kalmaz. Bizim için gösterge, düşmanın Filistinlilerin taleplerine karşılık vereceğini görmek olacaktır"

- "Direnişin silahsızlandırılması konusu ise kesinlikle kabul edilemez. İsrail talep etti. Müzakerelerde gündeme alınmasını reddettik"

- "Türkiye'nin Filistin halkı için yaptığı cömert fedakarlıklar var. Son yaşanan savaşta Türkiye, seçimlerle meşgul olmasına rağmen, siyasi, manevi ve toplumsal desteğini esirgemedi. Savaş sırasında ve ateşkes zamanlarında özel olarak insani yardımlarıyla yanımızda oldu"

21 Ağu 2014 16:40 - Ankara

Médias internationaux: Les photos de l'Agence Anadolu au devant de la scène

- L'Agence Anadolu fait de grandes avancées dans le domaine de photojournalisme avec un réseau de distribution et de professionnels en pleine croissance

21 Ağu 2014 15:49 - Denizli

Tekerlekli sandalyeyle nikah masasına oturdular

21 Ağu 2014 15:01 - Ankara

Wêneyên AAyê di çapemeniya cîhanê de ne

Rojnameya The Independetê di nav hefteyekê de cara duyem wêneyên AAyê di manşetê de da.

21 Ağu 2014 14:51 - Denizli

Tekerlekli sandalyeyle nikah masasına oturdular - DENİZLİ

21 Ağu 2014 14:00 - Denizli

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title