Haberler

Avustralya'daki Rehine Olayı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Sidney'deki bir kafede devam eden rehine olayını yakından takip ettiklerini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Avustralya'nın Sidney kentinde bir kafede devam eden rehine olayını yakından takip ettiklerini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, Sidney kentinde bir kafede bulunanların şüphelilerce rehine alınmasını yakından izlediklerini belirterek, dualarının rehin alınan kişilerle olduğunu kaydetti.

ABD vatandaşlarına ve diğerlerine bir sonraki duyuruya kadar olayın meydana geldiği Martin Place Caddesi civarından uzak durmalarını tavsiye ettiklerini ifade eden Psaki, kentteki Amerikan vatandaşlarının dikkatli olmayı sürdürmesini istedi.

Psaki, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Martin Place Caddesi etrafındaki diğer binalarla Sidney'deki ABD Başkonsolosluğu'nun güvenlik tedbirli tahliye edildiğini teyit edebilirim. Küçük bir grup konsolosluk çalışanı, güvenli bir noktadan çalışmalarını sürdürüyor. Konsolosluk, Avustralyalı yetkililerle yakın temas halinde olmayı sürdürüyor."

Martin Place Caddesi'ndeki Lindt kafeye yerel saatle 09.45'te gelen ve henüz sayıları bilinmeyen şüpheliler içeride bulunanları rehin almıştı. Kafenin kapısını kilitleyen kişilerin başlarına Arapça yazılar bulunan bandaj taktıkları, ayrıca kafeteryanın camına, üzerinde Arapça yazılar bulunan bir bayrağı çalışanlara bir süre astırdığı görülmüştü.

Avustralya medyasında yer alan haberlere göre, rehine alma olayını El Nusra örgütü üyeleri gerçekleştirdi. Ancak bu haberler yetkililer tarafından henüz doğrulanmadı. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Avustralya Jen Psaki Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title