Haberler

Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği ve Kosova Arasındaki İstikrar ve Ortaklık Anlaşması?nı Onayladı

Dha DIŞ HABER - Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği ve Kosova arasındaki İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nı onayladı Avrupa Komisyonu (AK) yazılı bir prosedürle Avrupa Birliği ve Kosova arasında İstikrar Ortaklık Anlaşması'nın metnini dün onayladı.

Dha DIŞ HABER - Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği ve Kosova arasındaki İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nı onayladı

Avrupa Komisyonu (AK) yazılı bir prosedürle Avrupa Birliği ve Kosova arasında İstikrar Ortaklık Anlaşması'nın metnini dün onayladı. Avrupa Konseyi tarafından tamamlanan süreç ardından, üye ülkeler anlaşmanın imzalanması kararı alacak. Üye 28 ülkenin onayı ardından, Avrupa Birliği adına Federica Mogherini'nin anlaşmaya imza atması bekleniyor.

İstikrar ve Ortaklık Anlaşması, Kosova ve AB arasında siyasi ve ticari işbirliği alanında kurulacak ilişkilerin anahtarı olarak görülüyor. İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nın Haziran ayında imzalanması ve 2016 yılında yürürlüğe girmesi öngörülüyor. Kosova'da anlaşmanın Meclise sunulup, milletvekillerinin onayını alması gerekiyor.

Başbakan Mustafa: Avrupa Komisyonun kararı Kosova'yı sevindirdi

Kosova Başbakanı İsa Mustafa Kosova Hükümeti adına, İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nın Avrupa Komisyonu tarafından onaylanmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. 'Alınan karar, İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nın imzalanmasına doğru önemli bir adımdır' diyen Başbakan, Kosova'nın büyük Avrupa ailesinin bir parçası olması için ülkeye destek sunan tüm müttefiklere teşekkür etti.

Başbakan, Kosova Hükümeti'nin bu süreçte ciddi bir ortak olacağını, ve üzerine düşen tüm sorumlulukların ciddiyetle tamamlanması için çalışılmaya devam edileceğinin de altını çizdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Federica Mogherini Avrupa Birliği Kosova Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title