Haberler

Avrupa'da Sanayi Üretimi Arttı

Sanayi üretimi nisan ayında bir önceki aya göre Avro Bölgesi'nde yüzde 0,8, Avrupa Birliği'nde (AB) yüzde 0,7 arttı.

Sanayi üretimi nisan ayında bir önceki aya göre Avro Bölgesi'nde yüzde 0,8, Avrupa Birliği'nde (AB) yüzde 0,7 arttı. Avro Bölgesi'nde nisanda sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 1,4, AB'de de yüzde 2,1 artış gösterdi.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) açıkladığı verilere göre, 18 üyeli Avro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış nisan ayı sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,8 artış kaydetti, söz konusu oran 28 üyeli AB'de de yüzde 0,7 oldu.

Nisanda sanayi üretimi, yıllık bazda Avro Bölgesi'nde yüzde 1,4, AB'de de yüzde 2,1 yükseldi.

Avro Bölgesi'nde bir önceki aya kıyasla yüzde 0,8'lik sanayi üretimi artışına, yüzde 2,5 artan enerji üretimi, yüzde 2,1 dayanıksız tüketim malları üretimi ve yüzde 0,6 ara malları üretimi olumlu katkı yaparken, dayanıklı tüketim malları üretimi ve sermaye malı üretimi sabit kaldı.

AB'deki yüzde 0,7'lik aylık artışta ise yüzde 1,8 ile enerji üretimi yüzde 1,4 ile dayanıksız tüketici malları, yüzde 0,7 ile dayanıklı tüketici malları, yüzde 0,6 ile ara malı ve yüzde 0,4 ile de sermaye malı üretimleri olumlu katkı yaptı.

AB ülkeleri içinde sanayi üretiminde aylık bazda en fazla artış yüzde 6,7'lik oranla Portekiz'de gerçekleşirken, en fazla azalış ise yüzde 6 ile Malta'da belirlendi.

- En fazla artış yüzde 15 ile İrlanda'da gerçekleşti

Avro Bölgesi'nde sanayi üretiminin yıllık bazdaki artışına en fazla olumlu etkiyi yüzde 5 ile dayanıksız tüketici malları üretimi yaptı. Ara malı üretimi yüzde 3,4, dayanıklı tüketici malları üretimi yüzde 1 ve sermaye malı üretimi yüzde 0,3 artarken, enerji üretimi yüzde 6,7 azaldı.

AB'de ise sanayi üretiminin yıllık yüzde 2,1 artmasında, ara malı üretimi, dayanıksız tüketim malları üretimi ve dayanıklı tüketim malları üretiminin artış göstermesi etkili oldu.

Öte yandan yıllık bazda AB üyesi ülkeler içinde sanayi üretiminin en fazla arttığı ülke yüzde 15 ile İrlanda olurken, en fazla azalış ise yüzde 11,4 ile Malta'da kaydedildi. - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Malta Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title