Haberler

Avro Bölgesinde İstihdam 3. Çeyrekte Arttı

Güncelleme:

Avro bölgesinde yılın üçüncü çeyreğinde istihdam oranı bir önceki çeyreğe oranla yüzde 0,2 yükseldi.

Avro bölgesinde yılın üçüncü çeyreğinde istihdam oranı bir önceki çeyreğe oranla yüzde 0,2 yükseldi. Bu dönemde istihdam artışı Avrupa Birliği'nde (AB) ise yüzde 0,3 oldu.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) açıkladığı verilere göre, 18 üyeli Avro bölgesinde mevsimsellikten arındırılmış istihdam, bu yılın üçüncü çeyreğinde önceki çeyrekle karşılaştırıldığında yüzde 0,2, 28 üyeli AB'de ise yüzde 0,3 arttı. İstihdam oranı, 2014 yılının ikinci çeyreğinde her iki bölgede de yüzde 0,3 artış göstermişti.

İstihdam oranı bu yılın üçüncü çeyreğinde yıllık bazda ise Avro bölgesinde yüzde 0,6, AB'de yüzde 0,9 yükselirken, istihdam oranında her iki bölgede de hem çeyrek hem de yıllık bazda artış gerçekleşti.

AB'de söz konusu dönemde mevsimsellikten arındırılmış rakamlarla istihdam edilenlerin sayısı 226 milyon 900 bin olurken, Avro bölgesinde istihdam edilenlerin sayısı da 148 milyon 200 bini buldu.

Aynı dönemde bir önceki çeyreğe kıyasla istihdamda en çok artış, yüzde 1,7 ile Yunanistan'da görüldü. Yunanistan'ı yüzde 1,5'le Litvanya ve yüzde 1,4 ile de Portekiz izledi. En fazla azalış ise yüzde 1,7 ile Letonya'da belirlendi. Bunu yüzde 0,8'le Malta, yüzde 0,3'le Finlandiya ve yüzde 0,2 ile de Estonya izledi.

Avrupa'nın lokomotif ekonomisi Almanya'da ise istihdam oranı çeyrek bazda yüzde 0,2, yıllık bazda da yüzde 0,9 arttı. - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Yunanistan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title