Haberler

Avro Bölgesinde İstihdam 2. Çeyrekte Arttı

Avro bölgesinde yılın ikinci çeyreğinde istihdam oranı ilk çeyreğe kıyasla yüzde 0,2 yükseldi. Bu dönemde istihdam artışı Avrupa Birliği'nde (AB) ise yüzde 0,3 oldu.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) açıkladığı verilere göre, 18 üyeli Avro bölgesinde istihdam bu yılın ikinci çeyreğinde ilk çeyrekle karşılaştırıldığında yüzde 0,2, 28 üyeli AB'de ise yüzde 0,3 arttı. İstihdam artışı, 2014 yılının ilk çeyreğinde Avro bölgesinde yüzde 0,1, AB'de ise yüzde 0,2 ölçülmüştü.

İstihdam oranı bu yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda ise Avro bölgesinde yüzde 04, AB'de yüzde 0,7 yükseldi.

Böylece, istihdam oranında her iki bölgede de hem çeyrek hem de yıllık bazda artış gerçekleşti.

- İstihdam oranında en fazla artış Estonya'da oldu

AB'de yılın ikinci çeyreğinde mevsimsellikten arındırılmış rakamlarla istihdam edilenlerin sayısı 224 milyon 900 bin olurken, Avro bölgesinde istihdam edilenlerin sayısı da 146 milyon 500 bini buldu.

Söz konusu dönemde bir önceki çeyreğe kıyasla istihdamda en çok artış, yüzde 1,2 ile Estonya'da görüldü. Estonya'yı yüzde 0,9'la Portekiz, yüzde 0,7 ile de İspanya izledi. Litvanya ve Güney Kıbrıs Rum kesiminin istihdam oranlarında ise azalış kaydedildi. - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Estonya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title