Haberler

Automechanika'da Elektrikli Araçlara Yoğun İlgi

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen Uluslararası Otomotiv Yedek Parça ve Aksesuarlar Fuarı'nda (Automechanika) sergilenen birbirinden ilginç elektrikli araçlar ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Frankfurt'da 71 ülkeden 4 bin 597 firmanın katıldığı fuarda, yedek parça ve aksesuarların yanı sıra elektrikli araçlarda görücüye çıktı. Fuarda, birbirinden ilginç elektrikli araçlar, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Elektrikli klasik otomobiller,  motosikletler ve kaykaylar (scooter) en çok ilgi gören ürünlerin başında geliyor.

Söz konusu araçlar düşük elektrik tüketiminin yanı sıra tasarımlarıyla da dikkati çekiyor.  Fuarda elektronik alanında son gelişmelerin yanı sıra 12  farklı ülkeden katılımcı firmalar, LPG ve doğalgaza alternatif ürünlerini de sergiliyor.

AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan elektrikli motosiklet üreticisi Johammer firmasının satış temsilcisi Lukas Geymayer, fuara ilk defa katılmalarına rağmen ziyareetçilerden yoğun ilgi gördüklerini söyledi.

Motosikletin üretim ve geliştirilme aşamalarının Avusturya'da gerçekleştirildiklerini aktaran Geymayer,  motosikletin ilk etapta Avusturya pazarında satışa sunulduğunu ancak aracı gelecek yıl tün Avrupa"a satışa çıkarmayı amaçladıklarını ifade etti.

Söz konusu motosikleti 20 bin avrodan satışa sunduklarını aktaran Geymayer, motosikletin büyüklüğüne ve özelliğine göre satış fiyatının değişebileceğini dile getirdi. Geymayer, ürettikleri elektrikli motosikleti gelecek yıl Türkiye piyasasına da satışa sürmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

GESPA firmasının elektrikli otomobil satış sorumlusu Robert Zysk ise saatte yaklaşık 120 kilometre hıza ulaşabilen ürettikleri elektrikli otomobilin son teknik donanımlara sahip olduğunu ifade etti. Söz konusu aracın Fransa'da üretildiğini anlatan Zysk, aracın Almanya'daki fiyatının yaklaşık 25 bin avro olduğunu söyledi.

Ürettikleri aracın saatte yaklaşık 10 kilovat enerji harcadığına değinen Zysk, "Bu araçla 1 avroya 100 kilometre yol gidebilirsiniz Fransa'da. Ancak bu enerji fiyatlarına göre değişebiliyor" dedi.

"Türkiye'nin temiz enerji üretme potansiyeli çok fazla"

Klasik araçlara elektrikle çalışan sistem monte eden yapan Turn-e şirketinin CEO'su Christian von Hösslin ise söz konusu araçları bütün Avrupa'da satışa çıkardıklarını ve gelecekte muhtemelen Asya kıtasında da satmaya başlayacaklarını ifade etti.

Elektrikli sisteme çevirdikleri araçları 160-170 bin avrodan satışa sunduklarını anlatan Hösslin, fiyatın renk, donanım ve motor gücüne göre değişebileceğini kaydetti.

Saatte 200 kilometre hıza ulaşabilen söz konusu aracları henüz Türkiye'de satmadıklarını ifade eden Hösslin, Türkiye'de bu tür araçların satış potansiyelinin yüksek olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin elektrik enerjisini kullanması açısından büyük potansiyele sahip olduğunun altını çizen Hösslin, şunları kaydetti:

"İstanbul ve İzmir'de güneş enerjisinden yararlanarak enerji üretilebilir ve ulaşım için kullanılabilir. Kendi petrolünüzü üretemezseniz hep büyük firmalara bağımlı olursunuz. Eğer kendi elektriğinizi üretirseniz başkasına para ödemek zorunda kalmazsınız.  Büyük firmalar güneş panelleri, güneş enerji sistemleri kurmak için çok para harcıyorlar. Ancak biliyorsunuz İstanbul'da yaklaşık yedi ay güneş var. Almanya'da ise neredeyse üç ay güneş var. Türkiye'nin temiz enerji üretme potansiyeli çok fazla."

Elektrikli kaykay

Hamburg merkezli elektrikli kaykay üreticisi firmanın satış sorumlusu Boris Bortchen de fuarı ziyaret edenlerin elektrikli kaykaya büyük ilgi gösterdiklerini ve bizzat deneyimleme fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Söz konusu kaykayın insanların yaşamını kolaylaştırabileceğini anlatan Bortchen, kaykayı bin avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunduklarını ve Türkiye'den de müşteri beklediklerini sözlerine ekledi. - Hessen

Kaynak: AA / Güncel

Frankfurt Avusturya Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title