Haberler

Atatürk Üniversitesi'nde "Şehir ve Medeniyet" Paneli

Güncelleme:

Atatürk Üniversitesi ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından düzenlenen "Şehir ve Medeniyet" konulu panel, Kültür Merkezi Mavi Salon'da gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Edebiyatın, insan hikayelerinin yanı sıra şehir hikayelerini de yansıtan bir araç olduğunu söyledi. Koçak, "Bugün farklı bir toplantıya ev sahipliği yapıyoruz. Kurulduğumuz günden beri bölgesine hizmet eden ve bölge ülkelerini düşünen bir üniversiteyiz. Hint Okyanusu'ndan, Endülüs'e kadar birçok merkezde toplantılar düzenledik. Bu toplantılarda, doğal olarak "Şehir ve Medeniyet" teması da konuşuldu. Onların sonuç bildirgelerini yakında kamuoyuyla paylaşacağız.

Şehir ve medeniyet deyince, Erzurum'dan bahsetmemek mümkün değildir. Bu konu Erzurum merkezli ele alındığında, karşınıza Şair Nefi'den Erzurumlu Emrah'a, Alvarlı Efe'den Necip Fazıl'a, Ahmet Hamdi Tanpınar'dan Puşkin'e birçok edebiyatçı ve bilim adamı çıkacaktır. Her şehir bir kimlik ve bir karakter taşır. Edebiyat sadece insan hikayelerinin değil, aynı zamanda şehir hikayelerini de yansıtan estetik bir araçtır." dedi.

Hazar Denizi Üzerinden Türk Dünyasını Bir Birine Bağlayacak Projeler Yapabilirsiniz

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri İlyas Demirci, "Şehir ve Edebiyat üzerine Uluslararası Şiir ve Nesil konulu bir yarışma düzenledik. 15 Mart 2013'e kadar başvurular yapılabilir. Bu yarışmayı önemsiyoruz. 100 bine yakın bir ödül olacak. Marmaray projesi örneğinde olduğu gibi, siz öğrenciler Hazar Denizi üzerinden Türk Dünyasını bir birine bağlayacak projeler yapabilirsiniz." diye konuştu.

"Beni de Şair Eden Erzurum'dur"

Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı Başkanı Yahya Akengin, katılımcılarla şiirlerini paylaşarak şöyle dedi: "Trenler ve yollar insanın içini ve dertlerini taşıyorlar. İpek yolu insan taşırken, aslında medeniyet ve insanların duygularını taşımıştır. Beni de şair eden Erzurum'dur.

Bütün Dünyada Çok Geniş Çaplı Etkinlikler Yapıyoruz

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreter Yardımcısı Timur Devletov, Erzurum'da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek TÜRKSOY ile ilgili şunları aktardı: "Bu güzel şehirde bulunmaktan onur duyuyorum. Türksoy, 14 ülkeden oluşan uluslararası bir kuruluş. Faaliyetlerinde gençlere yönelik projeler geliştiriyor. Bütün gençlere açığız. UNESCO ve BM gibi kuruluşlarla da işbirliği içerisindeyiz. Bütün dünyada çok geniş çaplı etkinlikler yapıyoruz."

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği ABD Koordinatörü Yılmaz Batıbay, programın sonunda Cumhuriyetin 90. Yıl Marşını okudu.

Üstün Hizmet Madalyası

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Sekreter İlyas Demirci, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak'a plaket ve üstün hizmet madalyası takdim etti. TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Timur Devletov ise Koçak'a 20. Yıl madalyası takdim etti. Rektör Koçak'ta panelistlere plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Hazar Denizi Hikmet Koçak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title