Haberler

Atatürk'ün Ayvalık'a Gelişinin 80'inci Yıl Dönümü Kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ayvalık ilçesine gelişinin 80'inci yıl dönümü kutlandı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ayvalık ilçesine gelişinin 80'inci yıl dönümü kutlandı.

Etkinlikler, Karayolları 29'uncu Şube Şefliği bahçesinde toplanan protokol üyeleri ve vatandaşların, Atatürk'ün ilçeye girdiği noktadan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürümesiyle başladı. Vatandaşlar, Ayvalık Belediye Bandosunun marşları eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş sırasında korteji alkışladı.

Atatürk Anıtı önünde sona eren yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu ve Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı çelenkleri anıta bırakıldı.

Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 13 Nisan'ın, Ayvalık için çok güzel ve anlamlı bir gün olduğunu söyledi.

Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı öncesinde ve Cumhuriyet'in ilanından sonra yurt gezilerinde bulunduğunu anımsatan Gençer, "Özellikle Cumhuriyet'in ilanından sonra karış karış yurdun her noktasını gezmiş ve kurduğu yeni devletin eksikliklerini tespit etmeye çalışmıştır. Çocukluğumda da bu anlamlı gün, tıpkı bugün olduğu dönemin ilçe protokolü ve öğretmenleriyle büyük bir coşkuyla kutlanırdı. Bu coşkunun aynı şekilde sürmesinden büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Öğrencilerin şiirler okuması, halk oyunu gösterisi ve şef Ergün Tekincan yönetimindeki Ayvalık Belediye Bandosunun konseriyle sona eren törene, Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, siyasi partilerin ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Rahmi Gençer Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title