Haberler

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı "Kültür Seminerleri" Düzenleyecek

Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, "Kültür Seminerleri"yle Türkiye'nin önemli aydın, sanatçı ve bilim insanlarını genç bilim insanlarıyla buluşturacak Etkinlikler kapsamında Prof. Dr. Derya Örs, Prof. Dr. Mustafa Kara, Rasim Özdenören, Hasan Kaçan, Prof. Dr. İskender Pala, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Mustafa Aydoğan ve Bayram Bilge Tokel seminer verecek.

Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, "Kültür Seminerleri"yle Türkiye'nin önemli aydın, sanatçı ve bilim insanlarını genç bilim insanlarıyla buluşturacak.

Kültürel değer ve varlıkları tanıtma, öğretme ve benimsetme amacıyla düzenlenecek ve 14 Nisan'da başlayacak seminerleri takip edenlere program bitiminde katılım belgesi verilecek.

Katılımın ücretsiz olacağı seminerlere her alandan yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile her branştan öğretmenler katılabilecek.

Genç bilim insanlarının yetişmelerine ve Türk kültürünü yakından tanımalarına katkı sağlayacağı düşünülen seminerler, Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda 18 Nisan'a kadar sürecek.

Etkinlik kapsamında 14 Nisan'da Prof. Dr. Derya Örs, "Mesnevi ve Mevlana", Prof. Dr. Mustafa Kara, "Tasavvuf Kültürü ve Biz"; 15 Nisan'da Bayram Bilge Tokel, "Türkülerin Dünyası", Mustafa Aydoğan, "Edebiyat Dergiciliği", 16 Nisan'da Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, "Masallar ve Destanlar", Rasim Özdenören, "Okumanın Kültürel Boyutu"; 17 Nisan'da Hasan Kaçan, "Kültürel Değerlerin Aktarılmasında Mizah", Prof. Dr. İskender Pala, "Klasik Şiirimiz"; 18 Nisan'da Prof. Dr. Müjgan Üçer, "Mutfak Kültürümüz" ve Prof. Dr. Uğur Derman, "Hat Sanatımız" seminerlerini verecek. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Kara Derya Örs Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title