Haberler

Atalay ve İslam Keskin'de -

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Bugün Türkiye'nin her tarafında artık eski Türkiye özlemcileri ile yeni Türkiye'yi inşa edenlerin bir referandumu olarak algılanıyor bu seçim" dedi.

Atalay ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Keskin ilçesinde düzenlenen açık hava toplantısına katıldı.

Atalay, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu, belli sürelerde sandığın vatandaşın önüne geldiğini ve vatandaşın kendi yöneticilerini seçtiğini kaydetti.

Önümüzdeki günlerde yerel yöneticilerin seçileceğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Atalay, şöyle konuştu:

"Bu seçim genel seçim havasına doğru gitti. Yani sadece bir yerel seçim değil, bu seçim kendinden sonra Türkiye'nin geleceğini çok belirleyecek bir niteliğe kavuştu. Bugün Türkiye'nin her tarafında artık eski Türkiye özlemcileri ile yeni Türkiye'yi inşa edenlerin bir referandumu olarak algılanıyor bu seçim. Ve biz de hepimiz böyle bakıyoruz. Bu dönem inşallah çok farklı bir el Keskin'e değecek. Esra Yılmaz Aksoy bir kadın başkan olarak Keskin'e estetik getirmek üzere geliyor. Bu dönem onu hiç yalnız bırakmayacağız ve beraber çalışacağız."

- "Hazirandan bu yana hilelere karşı mücadele ediyoruz"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da 30 Mart'ta bir yerel seçime gidildiğini ancak muhalefetin bunu çığırından çıkardığını, artık bunun bir yerel seçim olarak değil adeta bir referandum, genel seçim gibi algılandığını bildirdi.

AK Parti'nin böyle şeylerden korkusunun olmadığını söyleyen Bakan İslam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buyurun gelin, elinizden geleni ardınıza koymayın ve görün. El mi yaman, bey mi yaman? Biz sizinle her alanda, konuda rekabet ederiz. Yeter ki rekabet ortamı dürüst olsun. Ahlaksızlık karşısında biraz bocalıyoruz, çünkü bilmiyoruz bu kadar büyük bir ahlaksızlıkla nasıl mücadele edileceğini ama dürüst ortamlarda bileğimizi bükemezsiniz. Gelin, nasıl arzu ediyorsanız öyle gelin sandıkta hesaplaşalım. Sandıkta görelim. El mi yaman bey mi yaman. Artık hile savaşları var, Türkiye'nin üzerinde bir kumpas kurmayı arzu eden o üst akıl yerli bir firma ile anlaştı biliyorsunuz, Türkiye'de ki siyasi partiler de bunlarla işbirliği yapar hale geldiler. Büyük bir konsorsiyum oluşturdular ve bizimle dürüst olmayan bir mecrada mücadele ediyorlar."

İslam, "Darbelere karşı mücadele ettik, Haziran'dan bu yana da hilelere karşı mücadele ediyoruz. Son hile mecrası onlar için 30 Mart sandıklar, sandıklara da sahip çıkacağız inşallah" dedi.

Açık hava toplantısına TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, AK Parti Belediye Başkan adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ayşenur İslam Beşir Atalay Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title