Haberler

Aso Başkanı Özdebir Açıklaması

"İş dünyasının problemi gören, teşhis eden ve o problemi çözen insanlara ihtiyacı var"

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, iş dünyasının problemi gören, teşhis eden ve o problemi çözen insanlara ihtiyacı olduğunu belirtti.

ASO'dan yapılan açıklamaya göre, Sincan'da okullarında başarılı olan 120 öğrenci, gelecekteki kariyer planlaması doğrultusunda meslekleri tanıma amacıyla ASO Teknik Koleji'ni ziyaret etti.

Özdebir, ziyarette öğrencilere, dünyada teknolojinin  çok hızlı değiştiğini, birçok işletmenin ürünlerini değiştirmese de üretim proseslerini ayakta kalabilmek için değiştirdiğini kaydetti.

Bütün dünyada ihtiyaç duyulan ara eleman profilinin de değiştiğini belirten Özdebir, "Artık İş dünyasının eline çekici, eğeyi, testereyi alıp iş yapan insanlara değil, problemi gören, problemi teşhis eden ve o problemi çözen insanlara ihtiyacı var. ASO Teknik Kolejinde hedefimiz üretimi tanıyan mühendis adayları yetiştirmek" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir Sincan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title