Haberler

Askeri Malzeme Taşıyan TIR'lara, Göstericiler Taşla Saldırdı

Güncelleme:

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri konvoya taş atan gruba polis müdahale ederken, ilçe esnafı kepenk kapattı.

ASKERİ KONVOYA TAŞ ATAN GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ

İlçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinden Şemdinli yoluna doğru giden askeri konvoya taş atan gruba polis gaz bombaları ve plastik mermilerle müdahale etti. Polisin müdahalesiyle Şemdinli yolu üzerinde tekrar toplanarak çarşı merkezine gelen yüzü kapalı grup, yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı.

Grup daha sonra polise taş ve havai fişek attı. Olaylar arasında kalan vatandaşlar zor anlar yaşarken, çarşı merkezi birden boşaldı. Esnafın kepenk kapattığı ilçede gerginlik sürüyor.

YOL ORTASINDA KİMLİK KONTROLÜ YAPTILAR

Olaylar ara sokaklarda sürerken, yüzleri kapalı bir grup ise yollara barikat kurup araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Bunun üzerine olay yerine gelen polisler, yol kapatan göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ederek dağıttı.

"HDP VE DBP'DEN AÇIKLAMA"

HDP ve DBP Yüksekova ilçe örgütleri tarafından yapılan basın açıklmasından gazlı olaya sert tepki gösterildi.

HDP Yüksekova İlçe Başkanı Fermen Öztünç " Cumhurbaşkanı ve Başbakan sürekli Gazze'den bahsediyor. Gazze ve bugün Yüksekova'da yaşananlarla aynıdır. Buradan Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a sesleniyorum. Sizin çözüm süreciniz TIR'larla ,tank, topları sınırlara taşımak mı? Tanklarınızı toplarınızı halkın gözü önünde sınıra götürürken, polisiniz zırhlı araçlarla halkımızın ve esnafımıza saldırmış ve kepenklerin kapanmasına neden olmuştur. Bu TIR'larla gönderdiğiniz tanklar, toplar barış sürecinin hediyesi midir? Eğer kaymakam, emniyet müdürü söz geçiremiyorsa ne diyeceğiz. Bu olayın yaşanmaması için kaymakam ve emniyet müdürüyle görüşmemize rağman polis kontrol edilemedi. Barış ve çözüm sürecinde hassasiyet isteyen hükümet ne diyecektir? Burdaki halkı neden tahrik ediyorsunuz? Ülkedeki tüm sivil toplum örgütlerini buraya davet ediyoruz. Bugün polisin yaşattığı terör ve olağanüstu hal uygulaması yarın yapacağımız şenliği proveke etmeye yöneliktir." dedi.

"HALKA SALDIRANLAR AÇIĞA ÇIKARTILSIN"

DBP Yüksekova ilçe Eşbaşkanı Öznur Canan ise, "Yüksekova'da insanlar normal seyir halinde yaşarken, ilçede tamamıyla sesizlik hakimken zıhrı ve mühimmat dolu araçlar ilçeden geçiyordu. Görüntülerde de mevcuttur ki giden sevkiyata insanlar dönüp bakmıyor. Fakat mühimmat geçirildikten sonra insanların üzerine gelişigüzel tazyikli su ve gaz bombası atılıyor. DBP ve HDP ilçe yönetimi olarak kaymakam ve emniyet büro amiri ile temasa geçip engel olmaya çalıştık. Öfkelenen halkı sakinleştirip indirilen kepenkleri birbir açtırdık. Yaşamın normale dönmesi için çabalarken tekrar halka bizde içindeyken biber gazı ile saldırı meydana geldi bu durumu kınıyor, bugün halka ve esnafa saldıran yetkililerin açığa çıkarılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Şemdinli Hakkari Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları!
500

Yorumlar (76)

esra:

allah sizi yerle yeksan etsin hayin kekolar polise askere kurban olun emi

168
33
yanıtYanıtla
gercek nedır:

tanklarınızı dıyor tanklarımız demıyor. sonrada kobanıye gırın dıyor bah bah. . . sen o zaman kendı tankın nerdeyse o topraklara gıt kardesım

167
24
yanıtYanıtla
korkusuz korkak:

yuksekova hakkari yoldan koyun surusu gecse ona bile saldirirlar

142
25
yanıtYanıtla
SimdimobilWeb@haberler.com:

Resmen türk toplumuyla dalga geciyor adamlar

138
15
yanıtYanıtla
mardinlimobilWeb@haberler.com:

Askere polisee tss atanlar vatan evladi olamaz

53
13
yanıtYanıtla
AlpMobil-ANDROID:

pesmergeyi görünce alkiş çalarlar.kendi kıclarini koruyan askerede taş atarlar.kanı bozuk vatan hainleri.

51
11
yanıtYanıtla
Sancarhan:

Bütün T. C savunmaya gecmeli. Halk kendi arasinda güvenligi saglamali ve silahli milisler kurmali. Bu böyle devam gitmez. Bu ihanetin muhakkak bedeli olmali artik. Eminin ayni seyler zamaninda Tuncelide olmusdur, bugünü görünce Dersimi anlamamak mümkünmü?Ben gayet iyi anliyorum hic zorlanmadan.

53
2
yanıtYanıtla
Alper Alper:

Acilen Olağanüstü hal ve gerçek mermi. Dağlar taşlar yine Özel harekatla, bordo berelilerle donatılsın. askere polise silah, havai fişek ve molotof atan Kobaniye gönderilsin ülkeye birdaha sokulmasın

45
4
yanıtYanıtla
MURAT:

BU HDP DBP KAPANMADAN BU ÜLKE DÜZELMEZ TERÖRLE MÜCADELE EDİLİR MÜZAKERE DEĞİL TÜM KÜRTLERİ RESMEN PKKYA TESLİM EDİYORSUNUZ ÖBÜR DÜNYADA NASIL HESAP VERECEKSİNİZ

34
10
yanıtYanıtla
alper:

yaw ben suna çok gülüyorum adamlar hem türkiye cumhuriyetini tanımıyorlar hemde türkiye cumhuriyetinin vatandaşlarına verdiği kimlikleri kontrol ediyorlar :D

34
8
yanıtYanıtla
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title