Haberler

Aşiretler Başlık Parasını Kaldırdı, Evlenen Sayısında Patlama Oldu

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Harran Ovası'nda yüz yıllardır süren ve ekonomik durumları iyi olmayan gençlerin evlenmelerinin önünde en büyük engeli oluşturan "başlık parası" yavaş yavaş tarihe karışıyor. Özellikle bölgedeki büyük aşiretler, bir yıldır başlık parası almamaya başladı.

3 BİN KİŞİLİK DÜĞÜN

Başlık parasının kaldırılmasının ardından Şanlıurfa bölgesindeki düğün sayısı da arttı. Bu geleneğin terk edilmeye başlamasıyla, daha önce töre cinayetleriyle biten ve kan davasına dönüşen kız kaçırma olayları da sona ermeye başladı. Son olarak bölgenin büyük aşiretlerinden olan Tamah aşiretinden Adnan Anaz ile Fatma Atanin'in düğününde de başlık parası alınmadı. Şanlıurfa merkeze bağlı Sağlık mahallesinde yapılan ve 2 gün 2 gece süren düğüne aralarında çok sayıda aşiret reisinin de bulunduğu 3 bin kişi katıldı. Gelen konuklar için 20 koyun kesilen düğünde dev kazanlarda kavurma yapıldı. Uzayıp giden yer sofralarında konuklara kuru fasulye ve kavurmalı bulgur pilavı ikram edildi. Aşiretin konukları ağırlamak için 70 bin lira masraf yaptığı düğünde geline de 50 adet Cumhuriyet altını takıldı.

"SEVEREK EVLENDİK"

Hayatlarının en mutlu gününde doyasıya eğlenen Adnan ve Fatma Anaz çifti, birbirlerini severek evlendiklerini söyleyerek, "Bölgede daha önce başlık parası çok yaygındı. Ama şimdi kalktı. Bizim düğünümüz için de başlık parası ödenmedi" dediler. Düğün masraflarını damat tarafı olarak kendilerinin üstlendiğini söyleyen Adnan Anaz, "Başlık parasının kalkmasıyla birlikte düğünlerin sayısı arttı. Bölgede yaşayan insanların büyük çoğunluğu ilkbahar ve yaz sezonunda mevsimlik işçi olarak başka kentlere gittiği için düğünler kış aylarında yapılıyor. Düğünler burada 2-3 gün sürüyor" diye konuştu.

(Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Harran Ovası Şanlıurfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (11)

mitat:

aşagıdaki arkadaşa cevap vereyim urfa deyince aklına apo pkk geliyormuş urfanın yüzde 60 zaza arap ve türkmendir vatan sevdalısıdır kürtlerinde cogu milliyetcidir urfada 5 büyük türkmen aşireti vardır kürtçe konusurlar ama öz ve öz türkmenlerdir sadece harranla akçakale ilçeleri yüzde 90 türkmendir ne sallıyonuz abdullah baydemir balon oldu patladı urfada apoyuda aday gösterseler bile urfa pkk yı başa getirmez urfanın iki ilçesi dışında diger ilçeleri pkk yandaşı degildir az bilgi olmadan yorum yapmayın

14
23
yanıtYanıtla
tarafsız:

yıllardır doğuyu götülemek için yok başlık mış töre imiş kan davasıyımış medyada yapmadığınız uydurma kalmadı doğuluyum 17 yıldır istanbulda yaşıyorum köyden akrabalar geldi memleketimin insanı öyle gelişmişki sanki biz köylüyüz onlar şehirli gibi hissettim ırçılığın alemi yok

19
5
yanıtYanıtla
Azad Geveri:

2023''e kadar Kürt Nüfusu Türk nüfusunu geçecek. .

9
10
yanıtYanıtla
ceyhun:

asiretler kalksa inanin Türkiyenin dogusu ve güneydogusu huzura kavusur.

14
2
yanıtYanıtla
xboy:

yürüyün urfaya kız almaya :)

6
8
yanıtYanıtla
urfa:

bu nasıl haber yani kürtleri kötülüyorlar

2
2
yanıtYanıtla
CecoMobil-IOS:

Adam olun

2
1
yanıtYanıtla
TC Berk GÜLEK Mobil-ANDROID:

Ders olur :)

2
1
yanıtYanıtla
aytekin:

urfa deyince pkk sempatizanları hemen atlamışlar urfa vatanseverlerin şehridir urfanın kürdü türkmeni arabı hepsi vatan severdir üç beş çapulcu urfayı kötü göstermeye çalışıyor.

0
1
yanıtYanıtla
mehmet okmobilWeb@haberler.com:

Urfa kurdlerındır turk cok azdır kurdce bilmeyen Urfalı degıldır

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title