Haberler

Asansörlerin Yüzde 63'ü Riskli

Manisa'da, Ege Bölgesi'ndeki asansör firmaları ve belediye yetkililerin katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zühtü Bakır, ülke genelindeki asansörlerin yüzde 63'ünün risk taşıdığı anlamına gelen kırmızı etikete sahip olduğunu belirtti.

Manisa'da, Ege Bölgesi'ndeki asansör firmaları ve belediye yetkililerin katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zühtü Bakır, ülke genelindeki asansörlerin yüzde 63'ünün risk taşıdığı anlamına gelen kırmızı etikete sahip olduğunu belirtti.

Asansör kazalarının gündeme gelmesiyle birlikte Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı asansörlerin güvenlikleri konusunda bilgilendirme faaliyetlerine hız verdi. Manisa'da Ege Bölgesi'ndeki asansör firmalarının ve denetimi yapan belediyelerin farkındalığının arttırılması için 'Asansör mevzuatı uygulamalarına ilişkin kamu otoritelerinin farkındalığının arttırılması' adlı seminer düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan seminere Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zühtü Bakır, Manisa İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Erbil Kalmış, Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (ASYAD) Başkanı Sefa Targıt, Manisa, İzmir, Uşak, Denizli, Aydın illerinden asansör firmaları yetkilileri ve belediye yetkilileri katıldı.

Asansör konusunda paydaşlarla birlikte sorunları konuşmak için toplandıklarını belirten Manisa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Erbil Kalmış, asansörlerle ilgili denetimlerin belediyelere ait olduğunu ve bu konuda büyük hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Asansör denetimleri konusunda 2011 yılında bir düzenleme yapıldığını belirten ASYAD Başkanı Sefa Targıt, bu düzenlemeyle birlikte asansör muayenesi yapan kuruluşların daha önemli hale geldiğini söyledi. Asansörlerin tanımı ve algılanması konusunda sıkıntıların olduğunu kaydeden Targıt, kamu otoritelerinin daha etkin olmasıyla bu sıkıntıların aşılabileceğine vurgu yaptı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zühtü Bakır da asansörlerin günlük hayattaki kullanımına dikkat çekti. Türkiye genelindeki acı tabloya dikkat çeken Daire Başkanı Bakır, ülke genelindeki asansörlerin yüzde 63'ünün risk taşıdığı anlamına gelen kırmızı etikete sahip olduğunu belirtti, güvenliğin artırılması için çalışmalara hız verildiğini söyledi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erbil Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title