Haberler

Arzu ve Gamze Kırtıl Kardeşler, Paris'te Piyano Resitali Verdi

Arzu ve Gamze Kırtıl kardeşler, Paris’te Cortot konser salonunda piyano resitali verdi.

Arzu ve Gamze Kırtıl kardeşler, Paris'te Cortot konser salonunda piyano resitali verdi.

Kırtıl kardeşler, konserde Chopin, Meldelson, Ravel, Rimski-Korsakov, Brams, Chostakovitch, Lutoslawski gibi dünyaca ünlü bestecilerin eserlerini yorumladı.

Türkiye'nin Paris Kültür ve Turizm Müşavirliği ile Lüksemburg Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle gerçeklen konser, izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Konser sonunda seyircilerin yoğun alkışı üzerine Kırtıl kardeşler, Fazıl Say'ın bir bestesinden kısa bir bölümü çalarak müzikseverlere veda etti.

İstanbul'da doğan ve piyano eğitimlerine Ankara Devlet Konservatuarı'nda Profesör Tulga Cetiz ile başlayan ikiz kız kardeşler, çalışmalarını Tatiana Pikaizen ve Ayşegül Sarıca ile sürdürdü.

Yüksek lisans derecelerini aldıktan sonra Fransa'da eğitimlerin sürdüren kızkardeşler, Bordeaux'da düzenlenen 6. Medoc-Aquitane Piyano Yarışması'nda birincilik ödülü alırken, Roma'da gerçekleştirilen 10. Uluslararası Genç Piyanistler Yarışması'nda ödüle layık görülmüştü.

İkili, şu ana kadar Fransa, İtalya, Rusya, İngiltere, Lüksemburg, Avusturya ve Türkiye'de konserler verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Bakanlığı Lüksemburg Türkiye Paris Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title