Haberler

Artvin Valisi Cirit, Okullarda İncelemelerde Bulundu

Artvin Valisi Kemal Cirit, yaklaşık iki ay önce yeni binasında hizmet vermeye başlayan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile yapımı devam eden Ayhan Şahenk Anadolu Kız Meslek Lisesi ve eğitim kampüsü alanında incelemelerde bulundu.

Vali Cirit, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ile Yeni Mahalle (İskebe) mevkisinde 4 bin 500 metrekarelik alanda kurulan ve yaklaşık iki ay önce eğitim-öğretime açılan 12 derslikli Anadolu Sağlık Meslek Lisesini ziyaret etti.

Binayı gezen Vali Cirit, Okul Müdürü Mustafa Cüneyt Sepetçi'den okulun mevcut yapısı ve personel durumu hakkında bilgi aldı. 292 öğrencinin eğitim gördüğü okulda 3'ü idareci, 16'sı kadrolu öğretmen olmak üzere 19 kişinin görev yaptığını belirten Sepetçi, okul binasının yanındaki Belma Öztürk Ortaöğrenim Kız ve Erkek Öğrenci Yurdunda ise 143'ü kız, 142'si erkek olmak üzere 285 öğrencinin kaldığını söyledi.

Sınıfları gezen Vali Cirit, bir süre sohbet ettiği öğrencilere sorunlarının olup olmadığını sordu.

Öğrencilere ders çalışmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Vali Cirit, okulun kütüphanesine 200 kitap hediye etti. Kütüphanede Artvinli yazar Ahmet Hamdi Tanpınar'ın eserlerinin olmadığını gören Vali Cirit, kısa sürede yazarın kitaplarının kütüphanede bulundurulmasını istedi.

Öğretmenlerle toplantı yapan Vali Cirit, öğrencilerin ders durumları hakkında bilgi alarak görevlerinde başarılar diledi.

Vali Cirit, buradaki incelemelerinin ardından Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında Doğuş Grubu ve Ayhan Şahenk Vakfınca yaptırılan ve tamamlanma aşamasına gelen Ayhan Şahenk Anadolu Kız Meslek Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu.

İnşaat binasını gezerek sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Cirit, Doğuş Grubu Kamulaştırma Sorumlusu Abdurrahman Çobanoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yeni Mahalle'de 27 dönümlük arazi üzerinde 6 bin 791 metrekare kapalı alana sahip eğitim kampüsünde Doğuş Grubu ve Ayhan Şahenk Vakfınca yaptırılan 5 katlı Kız Meslek Lisesi binasında 24 derslik, 9 laboratuvar ve çok amaçlı bir salonunun bulunduğunu belirten Çobanoğlu, bina inşaatında yüzde 95'lik fiziki gerçekleşmenin sağlandığını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Yanmaz ise Eğitim Kampüsü hakkında bilgi vererek, proje kapsamında kampüste 24 derslikli Anadolu Lisesi, 12 derslikli ortaokul, 350 kişi kapasiteli spor salonu, 350 kişilik konferans salonu, 40 dairelik öğretmen konukevi, 100 kişilik Kız Yurdu ve 100 kişilik Erkek Yurdunun bulunduğunu belirtti.

Artvin"deki eğitim kurumlarının önümüzdeki 40-50 yılı kapsayacak şekilde planlandığını ve çalışmaların bu şekilde sürdürüldüğünü belirten Yanmaz, Ayhan Şahenk Anadolu Kız Meslek Lisesi inşaatının hedeflenen süre içerisinde tamamlanacağını ve okulun ikinci eğitim-öğretim döneminde hizmet vermeye hazır hale getirileceğini söyledi. - Artvin

Kaynak: AA / Yerel

Ayhan Şahenk Doğuş Grubu Kemal Cirit Artvin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title