Haberler

Artvin Eğitim Çalıştayı Başladı

Güncelleme:

Artvin Milli Eğitim Müdürlüğünce 2014 2015 eğitim öğretim yılına hazırlık yapmak ve il genelinde uygulanacak ortak planları belirlemek amacıyla düzenlenen ve 3 gün sürecek Artvin Eğitim Çalıştayı başladı.

Artvin Milli Eğitim Müdürlüğünce 2014-2015 eğitim-öğretim yılına hazırlık yapmak ve il genelinde uygulanacak ortak planları belirlemek amacıyla düzenlenen ve 3 gün sürecek Artvin Eğitim Çalıştayı başladı.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştayın açılış törenine, Vali Yardımcısı Hasan Ongu, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, bazı daire amirleri ve öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Yanmaz, Artvin'de öğretmen açığı olmadığını belirterek, "Bu yıl belki doğum izni veya askere giden öğretmen arkadaşlarımızın yerine ücretli öğretmen görevlendirebiliriz. Bunun dışında öğretmen ihtiyacımız yok" dedi.

Artvin'de yürütülen projelerin birçok ile örnek oluşturduğunu ifade eden Yanmaz, çalıştayda, eğitim-öğretim faaliyetleri kapsamında il genelinde ortak yıllık plan yapılması, günlük kitap okuma seansları, ayın yüksek performanslı okulunun seçim kriterlerinin yeniden belirlenmesi, ortaokul ortak sınavları ve ortaöğretim YGS ve LYS sınavlarında başarılı olmak için yapılması istenilen çalışmalar ile kültürel faaliyetler kapsamında okuma alışkanlığının kazandırılması, satranç, mektup yazma, kompozisyon, şiir, öykü, masal yazma ve günlük tutma gibi etkinlikler, bilim şenliği, resim, müzik, tiyatro şenliği ile geçen yıl yapılan çalışmalara ek olarak bu eğitim-öğretim yılında farklı nasıl çalışma yapılabilir başlıkları altında çalışmalar yapılacağını söyledi.

Vali Yardımcısı Ongu ise Artvin'de düzenlenen eğitim çalıştaylarıyla öğrencilerin geleceklerine yönelik plan ve projelerinin yapıldığını kaydetti. - Artvin

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Kocatepe Mehmet Duman Artvin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title