Haberler

AP Türkiye Raportörü Piri, Türkiye'de

Piri: "Avrupa Parlamentosu ve Türkiye için katılım sürecinin son derece önemli olduğunu biliyoruz.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, Avrupa Parlamentosu ve Türkiye için katılım sürecinin son derece önemli olduğunu belirterek, "Dolayısıyla raporum da bu minval üzerinde olacak. Demokratik reformlar bu sürecin çok önemli bir parçası" dedi.

Piri, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile TBMM'deki görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, " Fazıl Say'ın eserleri, CSO tarafından sansürlendi. Raporda bu gibi sanata yönelik sansürler de yer alacak mı?" sorusu üzerine Piri, Türkiye ile ilgili hazırlayacağı ilk rapor olacağını söyledi.

Avrupa Parlamentosu'nun yeni atadığı Türkiye Raportörü olduğunu anımsatan Piri, hükümet ve siyasi partilerle görüşmelerde, fikir alışverişinde bulunduğunu anlattı.

Piri, Türkiye'nin AB'ye katılım süreci söz konusu olduğunda odaklandıkları ana konuların, hukukun üstünlüğü ve demokratik reformlar olduğunu vurguladı. Piri, "Genel olarak Avrupa Parlamentosu ve Türkiye için katılım sürecinin son derece önemli olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla raporum da bu minval üzerinde olacak. Demokratik reformlar bu sürecin çok önemli bir parçası. Tabii ki bir takım gelişmeler var, olumlu gelişmeler de var. Örneğin Kürt barış süreci, geri kabul anlaşması, vize serbestisi, son olarak da hukukun bağımsızlığı gibi konulara değinileceğini biliyoruz" diye konuştu.

-"Türkiye'den böyle bir beklentileri olduğu ortaya çıkıyor"

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi de Türkiye'nin Avrupa Parlamentosu ve AB ile ilişkilerinde CHP'nin görüşlerini ifade etme fırsatını bulduklarını anlattı.

Hamzaçebi, Piri'nin, dile getirdiği konuların başında hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı gibi temel kurumların, demokratik ülkede olması gereken kurumların geldiğini belirtti.

Piri'nin demokratik reformlardan söz ettiğine işaret eden Hamzaçebi, şunları kaydetti:

"Türkiye'den böyle bir beklentileri olduğu ortaya çıkıyor. Ancak üzülerek ifade ediyorum ki Türkiye'de şu anda demokratik reform adı altında yürüyen hiçbir şey yoktur. Tam tersine zamanında bu konuda atılmış olan adımlardan geriye gidiş vardır.

Ancak CHP, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini vazgeçilmez şekilde savunan bir partidir. 1963 yılında Ankara Anlaşması ile başlayan süreç, CHP'nin başlattığı bir süreçtir. Bu sürecin kesintiye uğramadan, ekonomik birlik olmanın öncesinde insan hak ve özgürlükleri, demokrasi açısından bir birlik olarak gördüğümüz AB'ye tam üyeliğin gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Türkiye, bugün bu konuda sorunlar yaşayabilir ama gelecekte bu sorunları aşacak iktidarı, yönetimi mutlaka çıkaracaktır." - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Akif Hamzaçebi Fazıl Say Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title