Haberler

Anne ile İkiz Kızlarının "Yüzlerine Hasret" Sevgisi

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan doğuştan görme engelli anne, kendisi gibi göremeyen 11 yaşındaki ikiz kızlarıyla yaşama sıkı sıkıya sarılıyor Anne Boyacı: "Kızlarımın yüzünü çok merak ediyorum.

AHMET CAN ERDOĞAN - Tarsus ilçesinde yaşayan doğuştan görme engelli 44 yaşındaki Raziye Boyacı, kendisi gibi göremeyen 11 yaşındaki ikiz kızlarıyla yaşama sıkı sıkıya sarılırken, kızlarının yüzünü bir kez olsun görebilmek için gözlerinin açılmasını diliyor.

Raziye Boyacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan görme engelli olmasına rağmen hayattan hiçbir zaman kopmadığını, normal yaşantısını sürdürdüğünü ifade etti.

Evlenip çocuk sahibi olduğunu anlatan Boyacı, bir süre sonra şiddet gördüğü eşinden ayrılıp, kendi ayakları üzerinde durmaya çalıştığını söyledi.

Annelik duygusunun kelimelerle anlatılamayacak kadar farklı olduğunu kaydeden Boyacı, şöyle konuştu:

"Hayata karşı hep direndim. Benim gibi görme engelli olan 11 yaşındaki ikiz kızlarım Mihriban ve Berivan'ın en iyi şekilde büyümesi için çabaladım. Onları tedaviye hep kendim götürdüm. Eşimin maddi ve manevi bir yardımı olmadı. Tarsus Görme Engelliler Derneği bize katkı sağladı. Onlarla ayakta durmaya çalıştım. Bugün iki çocuğumla mutluyum. Çok şükür Rabbime. Ev işlerini yaparken hiç zorlanmadım. Evimin mutfağındaki her şeyi yerli yerinde bulabiliyorum. Çocuklarımın her türlü ihtiyaçlarını kendim gideriyorum. İnsanların bizlere acıyarak bakmasını istemiyorum. Herkes engelli adayıdır ve bir engelli olabilir."

"Bir kez olsun yüzlerini göreyim"

Boyacı, bir kez olsun çocuklarının yüzünü görmek istediğini vurgulayarak, "Kızlarımın yüzünü çok merak ediyorum. 'Çok güzel çocukların var' diyorlar ama ben onları göremiyorum. Sırf bu yüzden gözümün açılmasını çok istiyorum. Gözüm açılsın geri kapansın. Yeter ki onları göreyim" dedi.

Engelli olmasından dolayı hiçbir zaman isyan etmediğinin altını çizen Boyacı, bu konuda çocuklarına da telkinde bulunduğunu dile getirdi.

Kızlarının görmedikleri için ümitsizliğe kapılmalarına asla izin vermediğini aktaran Boyacı, onların ayakta durabilmesi için çabaladığını kaydetti.

Boyacı, kızlarının Adana'da Oğuz Kağan Köksal Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda eğitim gördüğünü ve derslerinde çok başarılı olduklarını sözlerine ekledi.

İkiz kardeşler Mihriban ve Berivan da çok sevdikleri ve kendilerine çok destek olan annelerini görmek istediklerini ifade etti. - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Tarsus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title