Haberler

Ankaralılar Derneğinde, Ermeni Meselesi Masaya Yatırıldı

Ankaralılar ve Ankara'ya Hizmet Verenler (AHİD) Derneği Bürokrasi Komisyonu tarafından Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin toplantı düzenlendi.

Ankaralılar ve Ankara'ya Hizmet Verenler (AHİD) Derneği Bürokrasi Komisyonu tarafından Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin toplantı düzenlendi.

AHİD Ankaralılar Derneği Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, AHİD Bürokrasi Komisyonu Başkanı Mustafa Akdoğan, AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Seyyit Sertçelik katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bürokrasi Komisyonu Başkanı Mustafa Akdoğan, Fransa'da Ermeni soykırımının varlığını inkar etmenin suç haline gelmesiyle birlikte yeniden alevlenen Ermeni soykırımı iddiaları hakkında tüm vatandaşların bilgi sahibi olması gerektiğini söyledi.

Konunun uzmanından iddialar hakkında bilgi alınması için toplantının düzenlendiğini belirten Akdoğan, toplantıya katılanlar tarafından akıllara takılan tüm soruların sorularak, bilgi sahibi olunmasını istedi.

Daha sonra konuşan Prof. Dr. Sertçelik de Ermeni soykırımı iddialarının Ermenilerce çarpıtıldığını belirtti.

Ermeni soykırımı iddialarının temelinde Anadolu toprakları üzerinde bir devlet kurmak için ortaya atılan projeler olduğunu savunan Sertçelik, şöyle konuştu:

"Bunun özünde ise Rus istihbaratçılarının raporlarına baktığımızda Ermenilerde sayılara bir sıfır ilave etme alışkanlığının olduğunu görüyoruz. Ermenilerin savaş dönemindeki bütün kayıpları 150 bin iken, sayılara bir sıfır ilave etmek suretiyle bunu 1,5 milyon yapmışlardır. Birinci Dünya Savaşı'nda 450 bin ila 500 bin arasında Ermeni'nin Suriye istikametine tehcir edildiğini biliyoruz. Bunun yanında 500 bin kişiyse Doğu Anadolu'dan Rusya'ya bağlı topraklara göç etmişlerdir. Ayrıca 300 bin Ermeni ise Anadolu'da yaşamaya devam etmiştir. Öte taraftan, savaş döneminde Ermeni ihanetlerinden kaynaklanan Müslüman kayıplarının kat kat fazla olduğu bilinmektedir. Ermeni kayıplarının çoğunu Kafkasya cephesinde Türk ordusuna karşı savaşırken kurşun yiyen askerler oluşturmaktadır. Keza, açlıktan, bulaşıcı hastalıklardan, olumsuz iklim şartlarından ölenlerin sayısı da oldukça fazladır."

Kendisinin bu konuda birçok makale, yazı, demeç ve kitapları olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sertçelik, toplantının sonunda konuyla ilgili soruları da cevapladı.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Akdoğan Ak Parti Fransa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title