Haberler

Ankaralı Dikkat: Günlük Hayatı Etkileyecek Düzenleme Başlıyor

Güncelleme:

Sincan ve Çayyolu metro hatları güzergahında yer alan otobüs seferleri, 23 Ağustos Cumartesi gününden itibaren metroya yönlendirilecek. Yeni düzenleme ile Ulus-Kızılay-Bakanlıklar ve Eskişehir Yolu'ndaki trafik yoğunluğunun büyük ölçüde rahatlatılması amaçlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde yer alan açıklamada, "EGO Genel Müdürlüğü, Başkentlilere daha konforlu, hızlı ve güvenli hizmet vermek için toplu taşımda yeni düzenlemeler yapmaya devam ediyor.

Sincan Metrosu ile Çayyolu metrosunun hizmete girmesi, yolcu alışkanlıklarının değişmesi, daha çok yolcunun metro taşımacılığına yönlendirilmesi, kent merkezi trafiğinin rahatlatılması gibi nedenlerle otobüs seferlerinde yeni bir düzenlemeye giden Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Ankaray ve Batıkent metrosunda olduğu gibi Sincan ve Çayyolu metrolarına da ring seferleri başlatıyor" denildi.

-ODTÜ VE HACETTEPE KAMPÜSLERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE 8 YENİ RİNG HATTI

Açıklamaya göre, bu kapsamda 23 Ağustos Cumartesi gününden itibaren Eskişehir Yolu güzergahı başta olmak üzere; Sincan ve Çayyolu metrosu durakları ile civarlarındaki bazı hatlar ringe dönüştürülecek. Bu sayede de son durakları Kızılay ya da Ulus olan bu otobüsler, sadece en yakın metro duraklarına yolcu taşıyacaklar.

Ayrıca ODTÜ ve Hacettepe kampüsleri başta olmak üzere metro bağlantılı bölgelere 8 tane de yeni ring hattı açılacak. Çevredeki semtlerin uç noktalarına kadar ulaşım imkanı sağlanırken, bazı hatlardaki ulaşım verimliliği de arttırılmış olacak.

-KENT TRAFİĞİ RAHATLAYACAK-

Yeni düzenleme kapsamında özellikle Metro güzergâhı ile aynı güzergâhta olan otobüs hatları iptal edilerek, toplu taşımacılığı raylı sisteme yönlendirme amacıyla otobüs seferleri de yeniden düzenlenecek. Uygulamanın başlamasıyla birlikte metro ile ulaşımın mümkün olduğu veya aynı güzergahta farklı toplu taşım aracı bulunan bazı hatlar da iptal edilecek.

Ayrıca EGO Genel Müdürlüğü'nün yeni ring uygulaması ile bu bölgelerden kent merkezine olan otobüs seferlerinin iptal edileceğinden Eskişehir yolu basta olmak üzere Kızılay, Ulus ve Bakanlıklar bölgesindeki trafik yoğunluğu da büyük ölçüde rahatlayacak.

-İLK TRANSFER ÜCRETİ ALINMAYACAK-

Yeni uygulama kapsamında M2 (Çayyolu-Kızılay) ve M3 (Sincan-Batıkent) metrolarından yeni açılan ring hatlarına, ring hatlarından da bu hatlara 75 dakika içerisinde yapılacak aktarmalardan 1. transferde ücret alınmayacak.

Kaynak: ANKA / Güncel

Eskişehir Kızılay Sincan Ulus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title