Haberler

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir Açıklaması

Sincan bölgesinde yer alan ortaokul son sınıf öğrencileri, gelecekteki kariyer planlaması doğrultusunda meslekleri tanıma amacıyla ASO Teknik Koleji'ni ziyaret ettiler.

Sincan'da yer alan Altınordu İlköğretim Okulu, Koç İlköğretim Okulu, Kazım Karabekir Ortaokulu, Semihe İsen Ortaokulu, Hacı Bektaş Veli Ortaokulu, Dr. Nurettin Beyhan Erbil Ortaokulu, Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu ve 100. Yıl Ortaokulu'ndan gelen başarılı 120 öğrenci Ankara Sanayi Odası 1. OSB'de bulunan ASO Teknik Koleji'ni ziyaret ettiler.

Ziyarette öğrencilere seslenen Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, "Bir ülkenin en büyük zenginliği, o ülkenin gençleri, yani sizlersiniz. Bir taş parçasından moloz yığını da yapabilirsiniz, onun içinde saklı olan heykeli de çıkartabilirsiniz. Sizlerin tıpkı o heykel gibi değerli varlıklar olmanızı istiyorum" dedi.

Dünyada teknolojinin çok hızlı bir şekilde değiştiğini ifade eden Özdebir, "Birçok işletme ürünlerini değiştirmese bile, üretim proseslerini ayakta kalabilmek için değiştiriyor. Bant kuruyor, otomasyon yapıyor, otomatik tezgahlar alıyor, robotlar kullanıyor, aksi takdirde hayatta kalabilmesi mümkün değil. Ama en önemlisi bütün dünyada ihtiyaç duyulan ara eleman profilini değiştiriyor. Artık iş dünyasının; eline çekici, eğeyi, testereyi alıp iş yapan insanlara değil, problemi gören, problemi teşhis eden ve o problemi çözen insanlara ihtiyacı var" dedi.

Özdebir, ASO Teknik Koleji'ni kurma amaçlarını anlatırken, "Amacımız, devletin yaptığı gibi herhangi bir Anadolu teknik lisesi olmak değil. ASO Teknik Koleji'nde hedefimiz sağlam bir akademik eğitimle beraber, üniversiteye gidecek, orada alanında mühendis olacak ama kontrol kalemiyle dolma kalemini birbirinden ayırt edemeyen değil, bizzat bunun uygulamasını yapmış üretimi bilen, üretimi tanıyan mühendis adayları olarak yetiştirmek istiyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir Altınordu Sincan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title