Haberler

Ankara'da Tavuk Kesilen Gecekonduya Baskın

Güncelleme:

Pislik ve dağınıklığın hakim olduğu tavuk şirketine ait kesim yerindeki manzara, baskın yapan zabıta ekişplerini bile hayrete düşürdü.

Ankara Yenimahalle Belediyesi Zabıta Ekipleri, Şentepe Avcılar Mahallesi'nde tek katlı bir gecekondu içerisinde kaçak kesim yapan tavukçulara baskın düzenledi. Ruhsatsız, kesime elverişli olmayan, halk sağlığını tehdit edecek nitelikte gıda üretiminde bulunan işyerlerin takipçisi olan ekipler, kaçak tavuk kesimi yapan kesimhaneye gerekli müdahalelerde bulundu. Zabıtalar, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden gelen ekipler ile birlikte kesim yapılan gecekonduyu mühürledi.

ZABITA EKİPLERİ ŞAŞKINLIKLARINI GİZLEYEMEDİ

Gelen ihbar üzerine harekete geçen zabıta ekipleri, vakit kaybetmeden gecekonduda inceleme yaptı. Ekipler gecekondunun her odasına girdiklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi. Odanın birinde canlı tavuklar sağlıksız koşullarda bekletilirken diğer odada da tavuk pisliği, kan ve talaş yığınları arasında kesim yapılıyordu.

DÜĞÜN İÇİN KESTİKLERİNİ İDDİA ETTİLER

Yapılan incelemelerde ekipler, toptan satın alınan tavukların hijyen kurallarına uyulmadan, sağlıksız koşullarda, ruhsatsız olarak parçalara ayrıldığı ve çeşitli iş yerlerine satıldığını belirledi. Gecekondunun sağlıksız koşullarda tavukları bekleten ve kesen çalışanlar, satış yapmadıklarını kendi düğünleri için tavuk alıp kestiklerini iddia etti. Kaçak kesimhanenin duvarında yazan 'veresiye teklif etmeyin' yazısı ise dikkat çekti.

CANLILAR MEZBAHANEYE, ÖLÜLER İMHAYA

Sağlıksız koşullarda kesilen tavuklara imha edilmek üzere el koyan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, canlı halde bulunan tavukların da uygun olan bir mezbahaya gönderilmek üzere işlem yapılmasına karar verdi. Kesim yapılan gecekondu mühürlenerek kullanıma kapatıldı.

"HALKIN SAĞLIĞI İLE OYNAYANLARA GEÇİT YOK"

Halkın sağlığı ile oynayanları affetmeyeceklerini dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yenimahalle Belediyesi olarak işini düzgün yapan esnafın yanındayız, halk sağlığı ile oynayanların ise karşısında olmaya devam edeceğiz. İşine, mesleğine sahip çıkan ve halk sağlığına önem veren esnaf ile merdiven altı üretim yapan esnaf bir olamaz. Yenimahalle'de kimse halkın sağlığıyla oynayamaz." dedi.



Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Yenimahalle Belediyesi Avcılar Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

hellosektor_27@mynet.com:

ilaçlanan tavuklar yediğimiz domuz etleri kedi etleri eşşek etleri hastalıklar kalp krizi yaşının düşmesi kanserin artması aldıkları ilaçlardan dolayı cinsiyetleri değişenler yediğimiz herşeyde hertürlü pislikler var gdo lu ürünler say say bitmez

20
0
yanıtYanıtla
esrabulut-fuat@hotmail.com:

bizlere bunları yedirenler utansın!

18
2
yanıtYanıtla
burası temizfikret_601121@hotmail.com:

bunda bir şey yokki,zabıta şaşırsa ne olacakki,zabıta dediğin siyaaetin bir kuludur..emre göre oturur kalkar

16
4
yanıtYanıtla
araposmanbabakaan12345@hotmail.com:

Millete helal et diye yedirirler

7
2
yanıtYanıtla
murat kılıçmurat_texas_88@hotmail.com:

bütün gıda üzerine çalışan firmaları düzenli kontrol vedenetleme yapılmalıdır.gıdada terörlerine en agır ceza verilmelidir.

7
1
yanıtYanıtla
mustafaaawzorbey_06@hotmail.com:

yapmayın boylee yaa tam dibimiz de yapıyorlarmış bi de ben utandım şimdi haa :D

6
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title