Haberler

Ankara'da HDP PM Üyesine Bıçaklı Saldırı

Güncelleme:

HDP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş, partisinin Ankara il binasında bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırgan Karataş'ın boğazını kesti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'nde yaşanan bıçaklı saldırıda HDP Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş, boynuna aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Hastaneye götürülen Karataş'ın hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.

BIÇAĞI BOYNUNA SAPLADI

Olay, Sabah Mithatpaşa Caddesi 62 numarada bulunan HDP genel merkezinde gerçekleşti. Eşgali güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilen bir kişi HDP genel merkezine geldi. Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş ile bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başlayan saldırgan, elindeki bıçağı Karataş'ın boynuna sapladı.


(Saldırıya uğrayan HDP Ankara İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karataş)

HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Saldırgan daha sonra hızla koşarak binadan ayrıldı. Ağır yaralanan HDP'li yönetici, ambülansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Karataş'ın durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Bu arada saldırı sonrası HDP Genel Merkezi'ne çok sayıda polis geldi. Olay yeri inceleme ekipleri delil toplamak için çalışma başlattı. Binanı girişine ise güvenlik şeridi çekildi. Bıçaklı saldırganın yakalanması için çevrede geniş çaplı çalışma başlatıldı.

Olayı twitter hesabından duyuran Tuncel, Karataş'ın boğazının kesildiğini ve durumunun ağır olduğunu belirtti.

PARTİLİLER BİNA ÖNÜNE GELDİ

Çankaya Mithatpaşa Caddesi'ndeki HDP Genel Merkezi'nde düzenlenen bıçaklı saldırının ardından partililer ve çeşitli sivil toplum kuruluşları bina önüne geldi. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, parti binasında inceleme yaptıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. Beştaş, Parti Meclis Üyesi Ahmet Karataş'ın il binasında korkunç bir saldırıya maruz kaldığını söyledi.

Olay yerini gezdiklerini delilleri çıplak bir şekilde gördüklerini anlatan Beştaş, bu delillerin tümünün kendileri tarafından da alındığını kaydetti. "Bu tür cinayet girişimlerinde delillerin nasıl ortadan kaldırıldığını yıllardır, deneyimlerle öğreniyoruz." diyen Beştaş, Karataş'ın ameliyata alınacağını ve 7 bıçak darbesi aldığını anlattı. Delillerin karartılmaması için kimsenin içeri alınmadığını ve kamera kayıtlarını kendilerinin de izlediğini belirtti. Beştaş, bu delillerle cinayete teşebbüs eden saldırganın kısa sürede yakalanması gerektiğinin altını çizdi.

"BU ÇOK CİDDİ BİR TEHLİKEDİR"

Beştaş, "Bu saldırılara zemin hazırlayanlar, bu saldırıları davet edenler kendilerini çok iyi biliyorlar. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Başbakan ve diğer hükümet yetkililerinin uzun süredir partimize yönelik linç kampanyası, bir seçim kampanyasına dönüşmüştür. En son dün Cumhurbaşkanı, 'Ben bunun sonuçlarını düşünmek istemiyorum' dedi. Acaba, bunu mu kastediyordu. Kendine soruyoruz. Arkadaşımızın umarım hayati tehlikesi ortadan kalkar. Bu saldırıların sorumluları kendilerini çok iyi biliyorlar. Bu çok ciddi bir tehlikedir. Bu tehlikeye işaret etmek istiyoruz." diye konuştu.

İşte Tuncel'in Twitter'dan yaptığı o açıklama;

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ahmet Karataş Twitter Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (258)

ALPEREN27:

HİÇ DEĞİLSE ŞEREFSİZCE PUSU KURUP ARKADAN VURMAMIŞ, İNİNE GİRMİŞ HEMDE TEKBAŞINA ADAM GİBİ YAPMIŞ. NERDEYDİ KARTON KAHRAMANLARINIZ KURTARSAYDIYA

56
31
yanıtYanıtla
cantürk:

heyyytt be bu gün duyduğum en güzel haber ellerine sağlık yapanın

47
26
yanıtYanıtla
emrhktnyn:

yapandan allah razı olsun darısı Tuncel in başına:)

40
32
yanıtYanıtla
SİLİFKELİ:

YAPANIN ELİNE SAGLIK

42
29
yanıtYanıtla
AKINCI:

BUNLAR İYİ GÜNLERİNİZ SOKAĞA ÇIKAMAYACAKSINIZ. PANDORANIN KUTUSUNU AÇTINIZ. KURBAN ETİ DAĞITANLARI ÖLDÜRDÜKTEN SONRA. . . . .

45
18
yanıtYanıtla
.:

BUNLAR İÇİN BÖYLE ŞEYLER BASİT İŞLER. MALUM KENDİLERİ PUSU KURUP ŞEREFSİZCE KATLEDENGİLLER. . .

48
15
yanıtYanıtla
TR:

GEBERİNNNNNN ÜLKEYE FAYDANIZ YOKKKK

39
21
yanıtYanıtla
Mesele:

Ak Parti kadar taş düşsün başına. Yapanın eline sağlık. !!!

29
24
yanıtYanıtla
ERKAN CCC:

OOHHH CANIMA DEĞSİN BUGÜN DÜĞÜN HAVASI OLMALI VATAN HAİNLERİ GEBERİYOR. . .

31
19
yanıtYanıtla
rauf:

uzuldum dersem acayip yalan soylemis olurum

37
13
yanıtYanıtla
Tüm 258 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title