Haberler

Ankara'da Gecekondu Sahibi Kentsel Dönüşüme Direniyor

Güncelleme:

Ankara, Yenimahalle'deki kentsel dönüşüm bölgesindeki gecekondu, çevresinin şantiyeye dönmesine rağmen, sahibinin pazarlığı sıkı tutması nedeniyle yıkılamıyor.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm bölgesinde bulunan gecekondu, çevresinin şantiyeye dönmesine rağmen, sahibinin pazarlığı sıkı tutması nedeniyle yıkılamıyor. Görüntü İstanbul Fikirtepe'nin ortasında tek kalan gecekonduyu anımsatıyor.

"BİRÇOK GECEKONDU YIKILDI"

Urankent Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yaşayan, gecekondu sahibi Sait Kaplan, Yenimahalle Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında bölgedeki birçok gecekondunun yıkıldığını belirtti.

"TEK BAŞINA HALA AYAKTA"

Diğer gecekondu sahiplerinin belediye ile uzlaştığını, ancak kendisinin talepleri karşılanmadığı için evinin yıkılmasına izin vermediğini anlatan Kaplan, bu nedenle çevrede inşaat başlamasına rağmen evinin tek başına hala ayakta durduğunu söyledi.

"FİKİRTEPE'Yİ HATIRLATIYOR"

İnşaat alanının ortasında kalan evinin, İstanbul Fikirtepe'deki gecekonduyu anımsattığını ifade eden Kaplan, belediyeyle ilgili devam eden mahkeme süreci sonuçlanıncaya kadar evinde oturmaya devam edeceğini bildirdi. Kaplan, evlerinin bahçesinin bir bölümünün projeyi yürüten inşaat firmasının iş makineleriyle yıkıldığını, ancak haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi.

"BİN 98 GECEKONDU YIKILDI"

Yenimahalle Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada da belediyenin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yürüttüğü proje çerçevesinde, bin 98 gecekondunun yıkılarak yerine bin 502 konutun inşa edildiği bildirildi.

Projenin hızla devam etmesine karşın 19 gecekondu ile anlaşmazlık yaşandığı belirtildi.

"YASAL SÜRECİN SONA ERMESİ BEKLENİYOR"

Sorunun, "evrak eksikliği nedeniyle imar affından yararlanamayan ve hiçbir hakkı bulunmayan vatandaşların evlerinden çıkmak istememesinden ve bazı hak sahiplerinin açtığı davaların devam etmesinden" kaynaklandığı kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak yasal sürecin sona ermesinin beklendiği, belediye lehine karar verilmesi halinde bu gecekonduların da yıkılacağı belirtildi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Fikirtepe İstanbul Emlak Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

HACI:

Hakkınızdır daha neler göreceksiniz

4
14
yanıtYanıtla
anti koyun:

Toki arazi gasp etme vatandaşı kazıklama ve her hangi bir yönetim bozukluğuna karşı ayaklanan halka alan daraltarak müdahaleyi kolaylaştırma projesinin kısaltılmışıdır. Yeni Dünya düzeni denen insanları tam kontrol altına alma ve nüfus kırma projesinin bir ürünüdür. . İkide bir türeyen salgın hastalıklar tesadüf değil

3
4
yanıtYanıtla
uyanık belediye:

sanki hak sahibi olsa hakkını veriyor belediye. sakın kaptırma evini şimdi sana bir kat daire yi bile parayla satar bu belediyeler. sakla evini tokiler bitince istersen ver mütahhide kat karşılığı bir sürü kat alırsın. mis gibide kira gelirin olur.

5
1
yanıtYanıtla
Deli_Emin:

gecekondu mu sene 2014

3
2
yanıtYanıtla
İSMET:

GARİBAN OLSAYDI ŞİMDI ÇOKTAN EVINI BAŞİNA YIĞMİTIRLAR BU İŞİN İÇİNDE BİR İŞ VARDIR KADİR TOBAŞİN OĞLU BİLİR BÜYÜK EMLAK ÇİDIR NALET RAT TERÖR DA KÜTÜDÜR

3
1
yanıtYanıtla
orbay:

turkiyenin her tarafini, boyle appartmanlar dikiliyor ama bunlar yarinlarin problemlerini tasiyor. avrupadaki ulkelere bakin çogu, binalari yikip kuçuk appartmanlar yapiyorlar yani en fazla uç, dort katli bina, o da en fazlasi. tavsiyem boyle banalrda daire almayin, yarin asansor bozulur, boyasi eskir, bir tarafi yikilir bunlara her ay para vermek gerekecek. Sonra bazi daire sahipleri odeyemez, iste size bir suru bela. . .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title