Haberler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in Basın Toplantısı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP’li Mansur Yavaş’ın YSK’ya yaptığı başvuruya ilişkin, “Özellikle olağanüstü denilen bir hal var ve ondan dolayı itiraz ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'li Mansur Yavaş'ın YSK'ya yaptığı başvuruya ilişkin, "Özellikle olağanüstü denilen bir hal var ve ondan dolayı itiraz ediyor. AK Parti tek başına 6 kişiye rağmen nasıl hile yapacak. Buna inanın kargalar güler" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı'nda gerçekleşen toplantıda Gökçek, medyanın tahrik edici haberleriyle karşı karşıya kalındığını kaydetti. Bir gazetenin "Oylar Çöpte Mazbata Gökçek'te" başlığını eleştiren Gökçek, "Önceden hazırlanmış bu başlıklar. Ne dedim ben, Çankaya Belediyesi'ne çöp arabası çöplüğe gidecek. Çöplüğe gittikten sonra CHP'liler de yaygara koparacak. Oylar çöpte diyecek. İşte ispatı. Avukatları diyor ki "Bunların hiçbir önemi yok" diyor. Onlar için önemli değil. Tirajı 300 bin, 400 bin. 300-400 bin insanı tahrik etmesi önemli. O insanlara bu algıyı vermesi önemli. Bu gerçekten basın ahlakıyla bağdaşan bir olay değil. Gerçekten basın ahlaksızlığı bu" ifadelerini kullandı.

Başka bir gazetenin, "Ankara Oyları Çöpten Çıktı" başlığına değinen Gökçek, "İnsanları böyle tahrik ettiler ve etmeye devam ediyorlar" dedi.

Yakalandı denilen tutanakların örneklerini gösteren Gökçek, "Bunlar benim özellikle twitterdan bizzat kendimin tespit etmiş olduğu tutanaklar. Bu tutanaklar 20'şer tane dağıtılıyor. Yani herhangi bir partili tutup bunu atabilir rahatlıkla sokağa atabilir. Bunların bulunmasının bir anlamı yok. Çünkü bunun aslı sandık kurulunda imzalı. İlçe seçim kurulunda. YSK'ya da direkt gitti ama insanlar bunu bilmiyor. CHP'liler de insanların bu duygularını sömürüyor. Dün akşam attığımız twittler neticesinde iyice sıkıştılar. Sıkışmanın neticesinde de bugünkü basın toplantısında Mansur Yavaş'a sordular. Aynen tabiri şu "Herkese verilen tutanaklar. Herkeste var. Bizde de var. Önemli değil." Aksini söylese ispat etmesi mümkün değil. Hukukçu olarak gülünç duruma düşecek. Hemen çark ettiler. Bunları göyesi bunları çöplüğe atıp yaygara kopartmaktı muvaffak olamadılar. Demokrasi demek bu demek değil. Demokrasi demek gerçekleri söylemek demek. Hazmetmesini bileceksin" şeklinde konuştu.

"BÖYLE REZALETLERLE YÜRÜNMEZ AYIPTIR"

İkinci bir konunun daha gündeme geldiğini anlatan Gökçek, şunları söyledi:

"Hemen bir yaygara daha. Nedir? YSK Başkanı Sadi Güven'in eşi aynı zamanda Melih Gökçek'in danışmanıymış. Bu başlı başına iptal sebebi. YSK Başkanı Sadi Güven'in eşinin Melih Gökçek'in danışmanı olduğu ve maaşının 10 bin TL olduğunu biliyor musunuz? Bir başka twitt, iddia YSK Başkanı Sadi Güven'in eşinin Melih Gökçek'in akrabası ama Özgür Güven bu zat demiş ondan sonrada link adresi vermiş. Özgür Güven diye birisinin bende danışman olduğu doğru ama Özgür Güven, Sadi Beyin eşi olması mümkün değil. Yanımda oturuyor. Benim danışmanımdır. 10 bin maaş alıyor diyorlar. 3 bin 500 TL maaş alıyor. Sırf isim benzerliğinden dolayı erkeği bayan yapıyorlar. Sadece soyisim benzerliği. Bu CHP'liler inanın ne yapacaklarını şaşırdılar. YSK'ya da iftira atıyorlar. Bunun tek kelimeyle anlatımı rezalet. Böyle rezaletlerle yürünmez ayıptır."

Mansur Yavaş'ın bugün YSK'nın yanındaki Kent Otel'de toplantı düzenlemesine değinen Gökçek, "Yani diyor ki, "Ben bu suretle YSK'yı baskı altında tutabilirim. Baskı altına alabilirim. Dolayısıyla ablukaya da aldırırsam insanlar bağırır çağırırsa bu insanların bağırmasından çağırmasından tepkisinden YSK'da ki insanlar çekinir ve ona göre karar verir. YSK'daki hakimler yıllardan beri Yargıtay üyeliği Danıştay üyeliği yapmış arkadaşlar. Bu tip insanların bu tip işlerden etkilenmesi mümkün değil. Bundan bile medet umuyor ve bunu yapıyor" değerlendirmesini yaptı.

Gökçek, kendilerinin daha fazla insan toplayabileceğini söyleyerek, yerel seçim öncesi gerçekleşen mitingleri örnek verdi. Gökçek, "İş toplama ve baskı unsuru getirmeye kaldıktan sonra AK Parti bunu yapar ama AK Parti demokrasiye inanıyor. Hukuka ve demokrasiye inandığı için bu tip baskılardan medet ummanın yanlış olduğunu ifade ediyor. CHP ömrü boyunca demokrasiye hiçbir zaman inanmamış. Her zaman demokrasi dışı yollardan medet ummuştur. 94'te yıktık, 99'da yıktık. 2004'te yıktık. 2009'da yıktık. 2014'te yıktık. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Tamam önümüzdeki seçimde güreşiriz. Ben olmam belki de bir arkadaşımızla güreşirsiniz. Yine yenileceksiniz inşallah. Hazmetmeyi bilmeniz lazım" diye konuştu.

CHP'nin yaptığı itirazla ilgili ise Gökçek, "Özellikle olağanüstü denilen bir hal var ve ondan dolayı itiraz ediyor. AK Parti tek başına 6 kişiye rağmen nasıl hile yapacak. Buna inanın kargalar güler. Her şeyden önce sandıklarda hile yapıldığını söylemek bu tarzda oradaki AK Partiliyi bir tarafa bırak, diğer 6 tane sandık kurulu üyesinin kafasının çalışmadığı, memurlarında işlerden anlamadığı cahil cühela insanlar olduğu ki bunların içine CHP'lilerinde olmak üzere demektir. Yani kendi insanlarına en büyük hakareti yapıyorlar" dedi.

Gökçek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sandık kurulunda itirazlar yapılır. Eğer itirazınız kabul edilmezse şart düşersiniz. Ben bir üst kurula bir üst kurula itiraz edeceğim. İlçe seçim kurulu. Bu kurulda sandık kurulu kararlarına özellikle ilçe seçim kurulunda ağırlık iki konuda itiraz edilir. Birisi sandık sonuç tutanakları. İkincisi de birleşme tutanakları. Bu itirazları da hakim başkanlığındadır ilçe seçim kurumları. Orada değerlendirme yapılır. Bu değerlendirme yapıldıktan sonra eğer gene itirazınız varsa üçüncü merhaleye geçersiniz. İl seçim kurulunda da 3 tane hakim bir oy hakkı olmadan parti temsilcileri vardır. Orada da itirazlar değerlendirilir ve itiraz birleştirme tutanaklarıyla itirazlar burada biter. Buradan sonra itiraz edemezsiniz ve il seçim kurulu kazanan adaya mazbatasını verir. Dün de biz mazbatamızı aldık ve olay bitti. Son merhale nedir? En üst merci YSK'dır. YSK'ya ne için itiraz edilir? İtirazın tek yolu vardır. Olağanüstü bir takım haller olacak. Mesela adayın mahkümiyeti ortaya çıkacak. Yani kanunsuz bir hal ortaya çıkacak. Tam kanunsuzluk denir buna. Ama bugün Mansur Yavaş'ın yaptığı itirazlara bakıyorsunuz itirazların tamamı birleştirme tutanakları ile ilgili gerekli ihtimam yapılmamış, gerekli hassasiyet gösterilmemiş gibi saçma sapan, geçersiz oy geçerli oy diye 124 bin geçersiz oy var diyor. Bu seçime tesir eder diyor. Bu oyların senin olduğunu nereden çıkarıyorsun. Kendilerinin oy olarak beni geçtiği iki ilçe var. Bir tanesi Çankaya, diğeri Yenimahalle. Çankaya'da 15 bin, Yenimahalle'de 12 bin oy iptal edilmiştir. Sadece Keçiören'de benim açık ara ilerde olduğum 27 bin oy iptal edilmiş. El ele baş başa. Sincan'da benim çok ilerde olduğum bir ilçe. Bu ilçenin içerisinde yüzde 13 oy iptali var. Altındağ'da 9 bin küsur oy iptali var. Çubuk'ta 2 bin küsur oy iptali var. Bunları üst üste koyduğunuz zaman açık ara olayın benim lehime olduğu ortada. Kalkıp bunun demagojisini yapmanın anlamı var mı? Biz bu konuda AK Parti olarak bu oyların sayılması için YSK'ya seçim günü itiraz ettik. Bizzat telefon açanlardan birisi benim."

Yenimahalle'de yapmış oldukları çok tespit olduğunu kaydeden Gökçek, "Sandık kurulu başkanı özellikle AK Partili olduğuna inandığı kişilere 2 oyu başörtülü hanımlara oy pusulaları ile birlikte muhtar kağıdını veriyor birlikte uzatıyor git kullan diyor. Tabii vatandaşta ikisini aynı zarfa koyacağını zannediyor koyuyor ve iptal oluyor. O konuda inanılmaz ihbar aldık. Ama bütün bunlara rağmen sanki kendilerinden yanaymış gibi bir hava meydana getirmek için bu gayret içerisine giriyorlar. Mansur Yavaş'ın bu yaptığı itirazlardan bir netice edemeyeceğinin itirafı bugün ki basın toplantısında var. Bir arkadaş soruyor; Anayasa mahkemesine başvuracak mısınız? Biz diyor anayasa mahkemesine başvuracağız ama biliyoruz ki anayasa mahkemesinin iptali dahi kesinlikle seçimlerin iptali anlamına gelmez. Sadece kamuoyu bunu bilsin diye yapıyoruz. Hatta o da olmazsa insan hakları mahkemesine gideceğiz. Buradaki amaç yurt dışında cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir tereddüt meydana getirmektir. Kardeşim anayasa mahkemesine gideceğini şimdiden kararlaştırdıysan ve YSK'ya yapmış olduğun müracaatların hiçbir etkisi olmayacağını tesiri olmayacağını peşinen kabul etmiş olmuyor musun? Niye oyalıyorsun insanları. Hazmetmeyi öğrenmek lazımdır. Beyefendinin seçimi iptal olmazsa şaibe var. İptal olursa şaibe yok. Böyle bir saçmalık olur mu? YSK'nın aleyhine anayasanın 79. Maddesine göre YSK'nın aleyhine başka bir merciye başvurulamaz. Anayasa mahkemesi 3 konuya bakamaz. YSK kararları, yüksek şura kararları, Cumhurbaşkanının kararlarına itiraz edilemez. Onların bütün gayesi sokağı diri tutmaktır. İnsanların iyi niyetlerini devamlı ayakta tutmaktır. Twitter dediğimiz zaman Twitter Türkiye'de Melih Gökçek'ten sorulur. Ayrıca Twitter'ın ağası da Melih Gökçek'tir. Bu konuda Twitter'da beni takip etsinler, gerçekleri benden duysunlar. Bu işten anlamayan veya yeni girenler bu işte biraz beklemeleri lazımdır" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mansur Yavaş Melih Gökçek Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title