Haberler

Anadolu Ajansı Kuzey Kafkasya ile İlişkilerini Genişletiyor

"100. Yıl Vizyonu" hedefiyle global genişleme çalışmalarına devam eden Anadolu Ajansı, Rusya'ya bağlı Kuzey Kafkasya cumhuriyetleri basın kuruluşları ile işbirliği ve abonelik anlaşmaları imzaladı.

Rusya'ya bağlı Dağıstan, Çeçenistan, İnguşetiya, Kabardin-Balkar ve Karaçay-Çerkes cumhuriyetlerini ziyaret eden AA Pazarlama ve Satış Müdürü Sedat Otlu ve Kafkaslar Bölge Müdürlüğü ekibinden Vügar Novruzoğlu, bölgede görüştükleri 5 kuruluş ile işbirliği, 12 kuruluş ile de abonelik anlaşmasına imza attı.

100. kuruluş yılı olan 2020 itibariyle dünyanın en iyi 5 haber ajansından bir olma hedefi doğrultusunda yaptığı çalışmalarla yaklaşık 1400 aboneye ulaşan AA, böylece abonesi bulunan coğrafyaya yeni bölgeler eklemiş oldu.

Kuzey Kafkasya'da AA'ya büyük ilgi

AA temsilcilerinin ziyaret ettiği bölgelerde Anadolu Ajansı ve Türkiye'ye olan ilgi dikkati çekti. AA temsilcilerinin bölgede medya kuruluşlarıyla yaptıkları görüşmelerde, özellikle AA'nın yerel dillerdeki yayınları medya kuruluşlarından büyük ilgi gördü.

Dağıstan'ın resmi dillerinden biri olan Avarca yayınlanan "Hakikat" gazetesinin genel yayın yönetmeni Ali Kemalov, Dağıstan ve Türkiye arasındaki haber akışının geliştirilmesine yönelik bu çalışmaların halklar arasındaki dostluğu pekiştireceğini, ilişkilerin daha da geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Türk lehçelerinden Kumukça yayınlanan "Yoldaş" gazetesi yayın yönetmeni Kamil Aliyev ise yapılan anlaşmanın Türkiye'de yaşayan Kumuk toplumu ile ilgili gelişmeleri takip etmeye, yaptıkları faaliyet ve etkinlikleri izlemeye imkan sağlayacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ile işbirliği anlaşması imzalayan Çeçenistan'ın "Çeçenistan Bugün" ve "Groznyinform" haber ajanslarının yöneticileri Abdulbar Arsanukayev ve Ali Temirhanov da Türkiye'deki gelişmelere birincil kaynaktan ulaşmayı ve Çeçenistan'da meydana gelen olayları doğru şekilde dünya kamuoyuna ulaştırmayı amaçladıklarını vurguladı.

AA ile imzalanan anlaşmanın yeni kurulan kanallarının gelişimine olumlu katkı yapacağını kaydeden İnguşetiya Ulusal Televizyonu Müdürü Madina Patiyeva da "Türkiye'deki diasporamız ile sıkı bağlarımız bulunuyor. Sıkça yaptığımız haberler ile diasporamızla ilgili gelişmeleri halkımıza duyuyoruz. Bu anlaşma ile onları daha yakından takip etme fırsatı bulacağımızı umuyoruz" dedi.

Bölge medyası soydaşlarıyla ilgili haberleri AA'dan alacak

AA haberleri, Karaçay, Abhaz, Çerkes, Nogay ve Rus dillerinde okuyuculara ulaştırılacak. Kuzey Kafkasya cumhuriyetleri, Türkiye'deki soydaşlarıyla ilgili haberleri AA aracılığıyla alacak.

Karaçay-Çerkes'te resmi dilde basılan gazetelerle abone anlaşması imzalayan AA, böylece haberlerini Karaçay, Abhaz, Çerkes, Nogay ve Rus dillerinde okuyuculara ulaştırma fırsatını yakalamış oldu.

Türkiye ile ilgili haberleri çeşitli kaynaklardan takip ettiklerini dile getiren Karaçay Gazetesi Yayın Yönetmeni Husey Kakuşev, AA'dan doğrudan alacakları haberlerin Türkiye ile ilgili bilgilerin doğrudan okuyucularına ulaşmasını ve Türk kültürü ile ilgili doğru bilgiler aktarmalarını sağlayacağını söyledi.

Abhazca yayınlanan "Abazaşta" gazetesi yayın yönetmeni Fardaus Kulova da imzaladıkları anlaşma ile okuyucularından gelen "Türkiye'deki soydaşlarıyla ilgili haber" taleplerini karşılayabileceklerini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Kafkasya Karaçay Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title