Haberler

Altında Tersine Hareket

Güncelleme:

Altın, doların güçlenmesi ve yatırımcıların altın destekli en büyük ETF'deki varlıkları düşürmeleri ile değer kaybediyor

Altın, geçen haftaki kazancın abartılı olduğu söylentileri ve güçlü dolar ile zayıf talep beklentileri nedeniyle geriliyor. Altın 26 Aralık'ta Çin'in teşviki artıracağı söylentileri ile yüzde 1.9 değer kazanarak, 2 haftanın dik yükselişini kaydetmişti. SPDR Gold Trust'taki varlıklar 26 Aralık'ta 6 yılın en düşük seviyesine geriledi ve Spot Dolar Endeksi, 5 yılın zirvesine yakın seviyede seyrediyor. Spot altın, yüzde 0.2 gerileyerek Londra saati ile 10:45'te ons başına 1,193.18 dolar oldu. Altın ikinci çeyrekte de kayba hazırlanıyor. Şubat vadeli altın kontratları ise yüzde 0.2 düşüşle NYComex'te ons başına 1,193.10 dolardan işlem gördü.

KISA VADEDE ALTIN DÜŞEBİLİR

Altın, Fed'in borçlanma maliyetlerini yükseleceği beklentilerinin doları güçlendirmesi ile ikinci çeyrek dönemlik kaybı kaydetmeye hazırlanıyor. Şanghay'daki Everbright Futures Co. makroekonomi stratejistlerinden Sun Yonggang, "Dolardaki son yükselişler, altın fiyatları üzerinde aşağı yönlü yapıyor. Fed'in faizleri artırmaya yaklaşması altın için olumlu değil" dedi. Şubat vadeli altın kontratı New York Comex'te yüzde 0.2 gerileyerek ons başına 1,192.40 dolar oldu ve 1195.10 dolardan işlem gördü. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 0.5 yukarısında seyrediyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Fed Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

babacan:

altın ve döviz sadece ve sadece köylü, cahil , ve beceriksizlerin yatırım aracıdır. 100 gr altının var ama hep yüz gram , yüz bir gram oluyormu hayır olmuyor.

9
29
yanıtYanıtla
neymiş yaaaa:

bu altın haberlerinizden bıktık yeter altın da altın

26
9
yanıtYanıtla
Dr. Hakan Bey:

ALTIN HER DAİM ALTINDIR. .

29
1
yanıtYanıtla
ESKİ SARRAF:

BÜTÜN TASARUFÇULARA ALTIN TAVSİYEM. ALTINI ALIN YASTIK ALTINA KOYUN. MÜMKÜN OLDUĞU KADAR ALTINI PİYASADA ÇEKİN. 6 AY BİR DİŞİNİZİ SIKIN BAKALIM PİYASA NE KADAR DAYANBİLECEK. AMA ALTINI PİYASADA ÇEKMEYİ BECEREBİLİRSEK. 2015 İN İLK ALTI AYIN DA GRAM. 115 LİRA BUNU GÖRECEKSİNİZ.

22
6
yanıtYanıtla
kadir dağ:

2015 birinci ayı veya 3 ayı arası 113-117 arsı gr fiyatı

11
5
yanıtYanıtla
ALTINCI:

PİYASADAN ALTINLARI ÇEKİN ALTIN 118-125 TL BULACAK

8
4
yanıtYanıtla
salih nezaket:

altının fiyatı 94 tl yi geçmez

5
4
yanıtYanıtla
abdullah(k.maraşlı):

babacan senin anan da köylüydü

8
0
yanıtYanıtla
can:

arkadaşlar altın herzaman altındır çamurada düşse altındır gibi laflarla kendinizi kandırmayı. her yatırım aracı gibi altında düşebilir. 2013 sonunda yaşanan 17 aralık olayı vb olaylarla dolar iice tırmandı öyle bir durum yaşamasaydık. gram fiyatı 80 liranın altında oluyordu. düşer deyince pul olur demiyoruz 3 yılın ortalamsının altına düştüğü zaman bile yeterli zarara sebep olabilir.

3
3
yanıtYanıtla
mazlummobilWeb@haberler.com:

Fakiri altı n zenginide dolar euro basar budur bunun mantığı bizimki kit kanaat gecinen vatandas olursa bizlerden calip kesesini dolduran akp haram olsun vatandasin parasi size

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title