Haberler

Altında İkinci Hücum

Güncelleme:

Altın, küresel büyümeye yönelik endişelerin güvenli liman alımlarını desteklemesi sonucu 5 ayın zirvesine çıktı.

Altın fiyatları 4,5 ayın yeni zirvesine çıktı. Altın Avrupa ekonomisine dair belirsizlik ve küresel büyüme endişelerinin neden olduğu volatiliteye bağlı olarak gelen güvenli liman alımlarıyla yükseldi. Uluslararası piyasalarda altının onsu 1289,60 dolarla 1 Eylül'den bu yana en yüksek düzeye çıktı. Piyasada tahvil alım paketi açıklaması beklenen Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Perşembe günkü toplantısı izleniyor. Yunanistan'da Pazar günü yapılacak seçime ilişkin endişeler de piyasada etkili oldu

Spot altın gün içinde en az yüzde 0.1 yükselip düştükten sonra, dünkü seviyesi olan ons başına 1,275.65 dolardan, Singapur saati ile 11:48'de 1,276.81 dolara geldi. Metal 19 Ocak'ta, İsviçre Merkez Bankası'nın frankı euro karşısında serbest dalgalanmaya bırakmasının piyasaları altüst etmesi ve bunun sonucu güvenli liman alımlarının güçlenmesinin etkisi ile, 1,283 dolara kadar çıkarak 2 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

ANALİSTLERİN BEKLENTİSİ

Altın bu yıl bu yıl, IMF'in dün geç saatlerde Washington'da yaptığı açıklamada 2015 yılı için küresel büyüme tahminini düşürdüğünü duyurması ile birlikte, küresel büyümenin teklemekte olduğuna ilişkin endişelerin arttığı bir ortamda, yüzde 7.8 arttı. Metaldeki bu ralli sonucu 14 günlük RSI göstergesi 70 seviyesine yaklaştı. Bu seviye, teknik analize göre işlem yapan bazı analistlere göre, fiyatların yön değiştirmeye hazırlandığı anlamına geliyor. Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB), 25 Ocak'ta Yunanistan'da yapılacak seçimler öncesi, 22 Ocak'ta gerçekleştireceği toplantısında, varlık alımlarına gittiğini açıklaması bekleniyor.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Shenzhen'de Citics Futures Co. analisti Zhu Chunming, "Güçlenen bir dolara karşı, altın, küresel ekonomiye ilişkin çok fazla belirsizlik olmasına karşın, baskı altında kalacak," dedi ve "Piyasa kendi önünde gitmiş olabilir ve şimdi son kazançlarını konsolide etme ihtiyacı duyuyor" şeklinde görüş bildirdi.

ALTIN KONTRATLARI

Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, 16 Ocak'taki seviyesi olan ons başına 1,276.90 dolardan 1,276.70 dolara geldi. Kontrat 16 Ocak'ta 1,282.40 dolara kadar çıkarak 2 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. New York piyasası dün Martin Luther King Günü tatili dolayısıyla kapalıydı ve bu yüzden dünkü işlemlerin kayıtları 20 Ocak'ta yapılacak.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Yunanistan Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (10)

AbartmaMobil-IOS:

Akp gene birşeyler karıştırıyo hadi hayırlısı

14
16
yanıtYanıtla
kapkara:

nerede lan tv lerin ekonomi proğramların da altın nın onsu bin dolara düşecek diyen çok bilmişler, , adamsalar bir daha o proğrama çıkmazlar. .

22
1
yanıtYanıtla
KAPKARA:

birileri iyi bir kazık yiyecek . . Satan mı yiyecek alan mı yiyecek yakında görürüz. . .

16
2
yanıtYanıtla
muharrem mert:

varsa altının tam satma zamanı ay basından ıtıbaren düşüşe gecer

6
5
yanıtYanıtla
buke:

altını hıc bı zaman satma

4
6
yanıtYanıtla
boş:

altın zenginlerin piyonu olmuş iniş çıkışlı olacak cesareti olan alım satım yapar:)

8
2
yanıtYanıtla
buke:

altın hıc bır zaman satın almaz ne kadar deger kazansada kaybetsede bırıktrmye bakın

3
5
yanıtYanıtla
hasan:

altınımız yokkı satalım

5
2
yanıtYanıtla
TunahanmobilWeb@haberler.com:

Bir zamanlar her ne yapılacak olsa ABD ve İsrail in işi deniliyordu.Biz evvela işimizde ki ABD ve İsrail i terbiye edelim gerisi zaten gelirABD ve İsrail nefis ve şeytanı temsil ediyor

2
0
yanıtYanıtla
Maraşlı Mobil-IOS:

Dıgıdık dıgıdık

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title