Haberler

Altın Hızla Gidiyor

Güncelleme:

Altın, Çin'deki teşvik söylentileri ile 2 haftanın en dik yükselişini kaydetti.

Altın, dünyanın en büyük tüketicisi Çin'de teşviklerin artacağı söylentileri ile 2 haftayı aşkın bir sürenin en dik yükselişini kaydetti. Çin, konu ile ilgili bilgi sahibi kişilerin ifadelerine göre, bankaların bazı mevduatlar için ayırması gereken zorunlu karşılığı geçici olarak kaldırmayı planlıyor.

ÇİN ALTINI ETKİLEDİ

Dünyanın ikinci en büyük ekonomisi olan Çin'in söz konusu girişimi, ülke ekonomisindeki yavaşlama ile birlikte kredileri destekleme çabalarına işaret ediyor. Altın, geçen ay Çin'in faiz indirimi ve Japonya'nın teşviki artırmasının ardından gördüğü 4 yılın en düşük seviyesinden, yüzde 6'ya yakın toparlandı. Bu adımlar enflasyon ABD'de Merkez Bankası Fed'in hedefinin altında kalmaya devam etse de, dünya genelinde artabileceği endişelerini artırdı.

Şubat vadeli altın kontratları NYComex'te yüzde 1.9 yükselerek yerel saatle 13:40'ta ons başına 1,195.39 dolar oldu. Fiyatlar son 3 seansta yüzde 1.9 gerilemişti. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 55 altındaydı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

ihtiyarMobil-ANDROID:

Haydarpaşa Garı bilinçli yakıldı pendik bilinçli son durak ilan edildi rant ve oy sistemi vatanımı satmayın halkı kaldırmayın

13
2
yanıtYanıtla
çetoMobil-ANDROID:

yorum burada cikmayacaksa niye yaziyor ilgili .......

2
3
yanıtYanıtla
zuziMobil-ANDROID:

sus. keko.

3
1
yanıtYanıtla
cevapMobil-ANDROID:

sen kürdilihicazkar türkü okuyosun ancak detone olmuşsun

0
3
yanıtYanıtla
oğuzhan:

altın şubatta tavan yapıcak 0 dür.

2
0
yanıtYanıtla
sentürk:

altin düsecek millete gaz veriyorlar

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title