Haberler

Altan Tan ile Tarihçi Orhan Çekiç'in 'Dersim' Kavgası

Güncelleme:

HDP'li vekil Altan Tan ile tarihçi Orhan Çekiç arasında sert tartışmanın yaşandığı programda moderatör reklam arasına gitmek zorunda kaldı.

Habertürk ekranlarında yaşanan Dersim tartışması sert polemiklere sahne oldu. Didem Arslan Yılmaz'ın modere ettiği programa HDP milletvekili Altan Tan ile tarihçi Orhan Çekiç arasındaki tartışma damga vurdu.

"TARİH BİLMİYORSUN AMA..."

Dersim'de eşkiyanın başının ezildiğini iddia eden Çekiç, devletin yürüttüğü politikaların tamamıyla doğru ve gerekli olduğunu savununca stüdyoda gerilim tırmandı. Çekiç'in konuşmasına müdahale eden Altan "tarih bilmiyorsun ama sallayıp duruyorsun" dedi.

ALTAN TAN'A "TERBİYESİZ" DEDİ

Çekiç, Tan'ın müdahalesine "terbiyesiz" diyerek tepki gösterince alevlenen polemik Didem Arslan Yılmaz'a da zor anlar yaşattı. Altan Tan'ın Orhan Çekiç'ten özür dilemesini isterken "özür dilemezse onu burada konuşturmam" dedi.

REKLAM ARASINA GİTTİ

"Tartışmayı kişiselleştirmeyin" uyarısında bulunan Didem Arslan Yılmaz reklam arasına gitmek zorunda kaldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Altan Tan Habertürk Dersim Medya Güncel Haberler

500

Yorumlar (81)

BİR NUSİBET BİN NASİHATEN İYİDİR:

2014 tarihinde DAİŞin yaptığını 1937 tarihinde dönemin hükümeti olan CHP yapmıştır . . bunun delilide bilmiyenler için açıklıyorum dersimin kayıp kızları belgeselidir elbete devlet arşivlerinde belgeler vardır. . . açıklansın. . .

91
9
yanıtYanıtla
DERSiM liMobil-ANDROID:

Altan Tan sen her zaman haksizliga karsi dik durdugun icin biz seni cook seviyoruz her biji DERSiM halki hep senin yaninda bas tacimizsinnnn.....

29
26
yanıtYanıtla
bitlis li:

altan tan kadar erkek olun. sonra adama küfür edin.

28
26
yanıtYanıtla
AYHAN:

YANİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ 1937 VE 1938 YILLARINDA ORTADA HİÇ BİR ŞEY YOKKEN TUNCELİYE GİTMİŞ ORADAKİ HALKI KATLETMİŞ ÖYLE Mİ?NEDEN ERZURUMDA AYDINDA EDİRNEDE ARTVİNDE BUNU YAPMAMIŞTA TUNCELİDE YAPMIŞ. YANİ HIRSIZIN HİÇ SUÇU YOK ÖYLE Mİ?AKP VE HDP BUNU SİYASET MALZEMESİ YAPIYORLAR.

39
8
yanıtYanıtla
öküz ariyom:

bu tan itini bana verseler öküzün yanina cifte kossam hic degilse tarima bi katkisi olurdu adamda cok enerji var ama bi is yapmiyor böyle fettabazliklarla köseyi dönmüs bunlari bize verin esek gibi calistiralim

15
29
yanıtYanıtla
merdin:

it senin ejdadındır öküz yavrusu

yanıt1
yanıt0
KILIÇ:

UZUN YILLAR TUNCELİDE GÖREV YAPTIM EDİNDİGİM BELGE VE BİLGİDE DERSİME O TARİHTE ASKERE GİDEN EVLATLARIMIZ YA ŞEHİT OLMUŞ YADA YARALANMIŞ SAG GELEN OLMAYINCA SON ÇARE DÜŞÜNÜLÜP GEREGİ YAPILMIŞ HER NE HİKMETSE ÜLKEDEKİ HAYİNLERİ KAHRAMAN İLAN EDEN AKP HÜKÜMETİ KAHRAMANLIGI HAYİN GÖRMÜŞ HAYİNLERE MADALYA VERMİŞ ŞİMDİDE GÖRÜLDÜGÜ ÜZERE APO DENEN KATİL AKP TARAFINDAN KAHRAMAN GÖRÜLMEKTE,

20
23
yanıtYanıtla
ali:

Orhan Çekiç hoca senin çapulcularla ne işin var aynı masada

4
38
yanıtYanıtla
ibilgiliAdınız Yazın:

gilimsel konu bilim adamı ile konuşulur. tan gibi cahillerle konuşulurmu.

13
19
yanıtYanıtla
cilgin trkmobilWeb@haberler.com:

Hudapar akp nin dogu ve guney dogu oylarini boömek icin kurulmus soz de dinci gorumuyorlar hizbullahtan farklari yok allah belalarini versin

20
9
yanıtYanıtla
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title