Haberler

Almanya'nın İhracatı ve İthalatı Eylülde Arttı

Almanya'nın ihracatı eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,5 ve ithalatı da yüzde 8,4 artış kaydetti. Aylık bazda ise ihracat yüzde 5,5 ithalat ise yüzde 5,4 arttı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) geçici verilerine göre, Almanya eylül ayında 102,5 milyar avroluk ihracat ve 80,6 milyar avroluk ithalat gerçekleştirdi. Almanya'nın ihracatı bu yılın eylül ayında geçen yılın eylül ayına oranla yüzde 8,5 ve ithalatı da yüzde 8,4 artış kaydetti. Bir önceki aya kıyaslandığında ise mevsimsellikten ve takvim etkilerinden arındırılmış ihracat yüzde 5,5 ve ithalat da yüzde 5,4 artış kaydetti.

Söz konusu dönemde ülkenin mevsimsellikten ve takvim etkisinden arındırılmış dış ticaret dengesi ise 18,5 milyar avro fazla verdi.

Eylül ayında Almanya, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine 58,6 milyar avro değerinde mal gönderirken, bu ülkelerden 52,5 milyar avroluk mal aldı. Geçen yılın aynı ayına kıyasla, AB ülkelerine ihracat yüzde 7,1 ve ithalat da yüzde 8,7 artış kaydetti.

Almanya söz konusu dönemde AB dışındaki ülkelere 43,8 milyar avroluk ihracat gerçekleştirdi. Ülkenin bu ülkelerden ithalatı ise 28,1 milyar avro olarak belirlendi. Geçen yılın eylül ayına kıyasla Almanya'nın AB dışındaki ülkelere ihracatı yüzde 10,5 ve bu ülkelerden ithalatı da yüzde 7,7 yükseldi. - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Almanya Eylül Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title