Haberler

Almanya'nın İhracatı Geriledi

Güncelleme:

Almanya'da Ekim ayında mevsimsellikten arındırılmış ihracat aylık yüzde 0,5, ithalat ise aylık yüzde 3,1 azaldı.

Almanya'da ekim ayında mevsimsellikten arındırılmış ihracat aylık yüzde 0,5, ithalat ise aylık yüzde 3,1 azaldı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) geçici verilerine göre, Almanya ekim ayında 103,9 milyar avroluk ihracat ve 81,9 milyar avroluk ithalat gerçekleştirdi.

Almanya'nın ihracatı geçen yılın ekim ayına kıyasla yüzde 4,9 ve ithalatı da yüzde 0,9 artış kaydetti. Bir önceki aya kıyaslandığında ise mevsimsellikten ve takvim etkilerinden arındırılmış ihracat yüzde 0,5 ve ithalat da yüzde 3,1 geriledi.

Söz konusu dönemde ülkenin mevsimsellikten ve takvim etkisinden arındırılmış dış ticaret dengesi ise 20,6 milyar avro fazla verdi.

Ekim ayında Almanya, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine 59,7 milyar avro değerinde mal gönderirken, bu ülkelerden 54 milyar avroluk mal aldı. Geçen yılın aynı ayına kıyasla, AB ülkelerine ihracat yüzde 3,9 ve ithalat da yüzde 1,2 artış kaydetti.

Almanya söz konusu dönemde AB dışındaki ülkelere 44,2 milyar avroluk ihracat gerçekleştirdi. Ülkenin bu ülkelerden ithalatı ise 28 milyar avro olarak belirlendi. Geçen yılın ekim ayına kıyasla Almanya'nın AB dışındaki ülkelere ihracatı yüzde 6,3 ve bu ülkelerden ithalatı da yüzde 0,2 yükseldi. - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Almanya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title