Haberler

Almanya'nın Ağustos İhracatında Sert Düşüş

Almanya'da ağustos ayında mevsimsellikten arındırılmış ihracat bir önceki aya göre yüzde 5,8 ithalat ise yüzde 1,3 azaldı Bu yılın ağustos ayında ülkede 84,1 milyar avro tutarında ihracat ve 70 milyar avro tutarında da ithalat gerçekleştirildi.

Almanya'da ağustosta mevsimsellikten arındırılmış ihracat aylık bazda yüzde 5,8 ithalat ise yüzde 1,3 azaldı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) verilerine göre, ülkenin ağustos ayında gerçekleştirdiği ithalat ve ihracatta sert düşüş yaşandı. Almanya'da ağustos ayında mevsimsellikten arındırılmış ihracat, bir önceki aya göre yüzde 5,8 ithalat ise yüzde 1,3 geriledi.

Almanya'da temmuz ayında yüzde 4,7 artan ihracatın ağustos ayında yüzde 4,8 gerilemesi bekleniyordu. Ülkede, ağustos ayında mevsimsellikten arındırılmış dış ticaret fazlası 23,4 milyar avrodan 17,5 milyar avroya, cari işlemler fazlası ise 21,7 milyar avrodan 10,3 milyar avroya indi.  ?

Öte yandan, bu yılın ağustos ayında Almanya'da 84,1 milyar avro tutarında ihracat, 70 milyar avro tutarında ithalat gerçekleştirildi. Söz konusu dönemde, ülke Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkelere 47,7 milyar avro tutarında mal gönderirken, bu ülkelerden 44,3 milyar avroluk mal satın aldı. Geçen yılın ağustos ayına oranla, AB ülkelerine ihracat yüzde 2 arttı, ithalat ise neredeyse değişmedi.

Almanya'da ağustos ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla AB dışı ülkelere ihracatta yüzde 4,7, ithalatta ise yüzde 6,3 düşüş yaşandı. - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Almanya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title