Haberler

Almanya'dan Sığınma Talebinde Bulunanlara Yardım

Çeşitli ülkelerden gelerek Almanya'ya sığınma talebinde bulunan 225 bin kişiye geçen yıl yardım yapıldığı bildirildi İç savaşın yaşandığı Suriye'den kaçarak Almanya'ya sığınma talebinde bulunan ve yardım alanların sayısı 2013'te yüzde 55 arttı Farklı Avrupa ülkelerinin vatandaşı 85 bin 540 kişi de Almanya'ya sığınma talebine bulunduğu için yardımlardan faydalandı.

Almanya'ya çeşitli ülkelerden gelerek sığınma talebinde bulunan 225 bin kişiye geçen yıl yardım yapıldığı ifade edildi.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) verilerine göre,  geçen yıl çıkarılan ve sığınma talebinde bulunanlara maddi yardımda bulunulmasını öngören yasa kapsamında yapılan yardımlar önemli oranda arttı.

Ülkeye çeşitli tarihlerde sığınma talebinde bulunan 225 bin kişi, 2013 yılında standart yardımları aldı. Önceki yıla kıyasla yardımlardan faydalanan sığınma başvurusu yapanların sayısı yüzde 36 yükseldi. Söz konusu yardımlardan en fazla Asya ve Avrupa ülkelerinin vatandaşları faydalandı.

Ülkeye sığınma talebinde bulunanların için Asyalıların oranı yüzde 41, Avrupa'daki herhangi bir ülkeden Almanya'ya gelerek sığınma başvurusu yapanların oranı ise yüzde 38 oldu. Asya'dan  sığınma talebinde bulunanların genellikle Afganistan, Irak ve Suriye vatandaşları olduğu belirtildi.

Yardım alan Afganistanlı ve Suriyeli sığınma başvurusu yapanların sayısı birkaç yılda ciddi şekilde arttı. Afganistanlı sığınma talep edenlerin yardım alma oranı 2010 yılından bu yana yüzde 119 artış kaydederken, sığınma başvurusu yaptığı için yardım alan Suriyeli oranı da 2012 yılına kıyasla geçen yıl yüzde 55 yükseldi.

Bu durumun, söz konusu ülkelerde devam eden karışıklıklardan kaynaklandığı kaydedildi. Geçen yıl yardım alanların yüzde 61'inin erkek,  yüzde 31'inin çocuk olduğu belirtildi.

Avrupa ülkelerinden sığınma talep edip yardım alanların sayısı 85 bin 540 oldu. Bunun yüzde 47'sini Kosova, Karadağ ve Sırbistan, yüzde 20'sini Rusya, yüzde 12'sini Makedonya vatandaşları oluşturdu.

Bu arada, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, (BMMYK) geçen yıl dünya genelinde Afganistanlı mülteci sayısının 2,6 milyona, Suriyeli mülteci sayısının da 2,5 milyona ulaştığını açıklamıştı.

Almanya'da 2013 yılına ilişkin sığınma talep edenlerin yardımlardan faydalanma oranlarına ilişkin tablo:

Kıta Sığınma talep edenlerin yardımlardan aldıkları pay (%) Ülke Avrupalı sığınmacıların yardımlardan aldıkları pay (%) Asya 41 Kosova, Sırbistan, Karadağ 47 Avrupa 38 Rusya 20 Afrika 17 Makedonya 12 Diğer 4 Diğer Avrupa ülkeleri 21 - Hessen

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title