Haberler

Almanya'da Türk Kızının Saldırıya Uğraması

Almanya'da Sırp gençlerinin saldırısı sonucu beyin kanaması geçiren Tuğçe Albayrak'ın yakınları ve arkadaşları, olayın meydana geldiği hazır yemek restoranını düzenledikleri "sessiz eylemle" protesto etti.

Offenbach kentindeki bir hazır yemek restoranında tacize uğrayan iki Alman kıza yardım etmek isterken tacizci Sırp gençlerin saldırısı sonucu beyin kanaması geçiren 22 yaşındaki Tuğçe Albayrak'ın tedavisine Offenbach Hastanesi'nde devam ediliyor.

Genç kızın sosyal medya yoluyla organize olan arkadaşları ve yakınları, olayın meydana geldiği restoranın önünde toplanarak "sessiz eylem" düzenledi. Eylemde Tuğçe'nin yaşadığı olaya ilişkin bilgilendirme metni dağıtıldı.

Eyleme, Hessen Eyaleti Milletvekili İsmail Tipi de katılarak destek verdi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Tipi, olayın son derece acı ve büyük bir trajedi olduğunu belirterek "Medeni cesaret gösteren bir insanın kendisinin mağdur ve kurban olması çok acı bir olay. Benim için Tuğçe, insanlara yardıma koştuğu için medeni cesaretin bir sembolü oldu Almanya'da. Bu nedenle hepimiz burada sessiz bir gösteriye katıldık" dedi.

Olayın yaşandığı esnada restoranda görevli yetkililerin büyük hataları olduğuna dikkati çeken Tipi, "Burada ihmalkarlık tabii ki söz konusu. Aldığımız bilgilere göre, saldırgan gençler yaklaşık yarım saat boyunca diğer müşterileri de rahatsız etmişler. En küçük olayda dahi polisi çağıran bir toplumun içerisinde yaşadığımız Almanya'da o saatte burada görevli olan kişilerin hiç olmazsa telefona sarılıp polisi haberdar etmeleri gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

Tipi, ayrıca genç kızın bayıldığı esnada arkadaşlarının su talebine söz konusu restoranın "para almadan su vermeyiz" şeklinde cevap vermesinin de çok yanlış bir tutum olduğunu sözlerine ekledi.

"Sağlık durumu ciddiyetini koruyor"

Genç kızın amcası Yasin Albayrak, restoranı protesto etmek için toplandıklarını ve insanların kendilerine destek vermesinin büyük moral olduğunu kaydetti.

Albayrak, Tuğçe'nin sağlık durumunda gelişme olmadığını ve hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi.

Tuğçe'nin eniştesi Şahin Şen de yaşanan olaydan dolayı çok üzgün olduklarını ifade ederek "Tuğçe'ye en başta yardım edilmiş olsaydı, bu olaylar böyle olmayacaktı" diye konuştu.

Bir süre restoran önünde bekleyen grup, olay çıkarmadan sessizce dağıldı. Olaya, Alman basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi. - Hessen

Kaynak: AA / Güncel

Offenbach Almanya Hessen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title