Haberler

Almanya'da Türk Genç Kızın Saldırıya Uğraması

Offenbach'ta Sırp gençlerin saldırısı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Tuğçe Albayrak'ın Federal Liyakat Nişanı ile onurlandırılması için imza kampanyası başlatıldı.

Almanya'nın Offenbach kentinde Sırp gençlerin saldırısı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Tuğçe Albayrak'ın Federal Liyakat Nişanı ile onurlandırılması için imza kampanyası başlatıldığı bildirildi.

Offenbach'ta Sırp gençlerin saldırısı sonucu beyin kanaması geçiren ve dün beyin ölümü gerçekleşen Albayrak'ın bugün doğum günü olması nedeniyle Sana Offenbach Hastanesi önünde yüzlerce kişi toplanmaya başladı.

Aralarında Almanların da olduğu çok sayıda kişi, hastane önünde mum yakıp, Tuğçe'nin fotoğraflarının bulunduğu alana çiçek bıraktı.

Duygu ve düşencelerini Türkçe ve Almanca olarak kağıtlara yazan bazı kişiler ise hastane önüne konulan panolara bunları astı.

Albayrak'ın Federal Liyakat Nişanı'yla onurlandırılması için "change.org" internet sitesinde ise  imza kampanyası başlatıldı. Kısa sürede yaklaşık 50 bin kişinin kampanyaya destek olduğu öğrenildi.

Almanya'nın önde gelen haber kanalları da hastane önünden gün boyu canlı yayın yaptı. Akşam hastane önünde yapılacak etkinliği ise birçok televizyon canlı yayınlayacak.

Öte yandan, sağlık durumda herhangi bir gelişme olmayan Albayrak'ın bu akşam bağlı bulunduğu yaşam ünitesinden çıkarılarak organlarının alınacağı ve daha sonra cenazenin aileye teslim edileceği öğrenildi.

Tuğçe Albayrak'ın amcası Yasin Albayrak, "Yeğenimle gurur duyuyorum. O bizim kalbimizde yaşayacak. Onun kabri gönüllerimiz olacak. Onu çok seviyoruz" diye konuştu.

Albayrak ailesinin komşusu Zeynep Güner, ailecek otuz yıldır görüştüklerini ifade ederek, "Ailesi gibi Tuğçe de çok iyi bir insandı. Bunları hiç haketmedi, erkek gibiydi, kimseye kötülüğü dokunmadı. Gösterdiği cesaret de bunun en büyük ispatı" dedi.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Hessen İnanç Kurulu Başkanı Aliekber Erden, Tuğçe'nin katil zanlısına en ağır cezanın verilmesi gerektiğini belirterek, "Biz nasıl acı çekiyorsak, onların da bunu hissetmesi lazım. Tuğçe iyilik yaparak canından oldu ve gerçek insanlığı tüm dünyaya gösterdi" şeklinde konuştu.

Offenbach'ta 15 Kasım'da arkadaşlarıyla yemek yediği restoranın tuvaletinde 3 Sırp genç tarafından taciz edilen 2 Alman genç kıza yardım ederek, onları kurtaran Tuğçe Albayrak, restorandan çıktığı sırada Sırp gençler tarafından darbedilmişti.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Albayrak'ın beyin kanaması geçirdiği tespit edilmişti. Albayrak'ın beyin ölümü önceki gün gerçekleşmişti.

Albayrak ailesi, sağlık durumunda gelişme olmaması halinde, kızlarının doğum günü olan 28 Kasım'da yaşam destek ünitesinden çıkarılmasını kararlaştırmıştı. - Hessen

Kaynak: AA / Güncel

Offenbach Almanya Hessen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title