Haberler

Almanya'da Silah Tartışması

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel'in, koalisyon ortağı Hıristiyan Birlik partilerinin yoğun eleştirilerine karşın, silah sevkiyatının artırılmasından yana olmadığını açıklaması tartışmaya neden oldu.

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel'in, koalisyon ortağı Hıristiyan Birlik partilerinin yoğun eleştirilerine karşın, silah sevkiyatının artırılmasından yana olmadığını açıklaması tartışmaya neden oldu.

Alman televizyonlarında geniş yer alan tartışma, bugünkü gazetelerin yorum sayfalarına da taşındı. Mittelbayerische Zeitung'ta yer alan yorumda, Almanya'nın askeri anlamda dünyada nasıl bir rol oynaması gerektiğine ilişkin kamuya açık bir tartışma yapılması gerektiğini, tartışmaya doğrudan müdahalenin yanı sıra dolaylı müdahale konusunun da eklenmesi gerektiğini bildirdi. Alman gazetesi, bu tartışmanın artık bir sonuca bağlanması ve bunun halka açıklanması gerektiğini savunurken, 'Bu Başbakan Merkel'in görevi. Şu anda Başbakan'ın karar alma konusundaki açığını kendi lehine kullanacak kadar zeki Ekonomi Bakanı'nın değil' diye yazdı.

Frankfurter Rundschau gazetesi,silah sevkiyatının ne zaman meşru ve ne zaman olmadığı konularına dikkat çekerken Alman savunma politikasının özünü savaş silahları denetim yasası ile dış ekonomi yasası belirlediğini yazdı. Gazete, savunma ürünleri ticaretini güvenlik ve kalkınma politikasının odağına yerleştirmeye neyin engel olduğunu sorgularken, bunun adına layık bir Alman ve Avrupa savunma ve güvenlik politikası eksikliğinden kaynaklandığını öne sürdü. Gazete, 'Ölçülü bir strateji kriz bölgelerine müdahalede bir eylem kılavuzu olmakla kalmaz, aynı zamanda silah ihracatında da yardımcı olur. Sevkiyat meşruiyet kazanır, anlaşılır hale gelir ve etik açıdan da savunulabilir durumda olur' diye devam etti.

Heilbronner Stimme gazetesi de savaş silahları ihracatına ilişkin olarak son 14 yılda aynı temel ilkelerin geçerli olduğunu, insan hakları ihlalleri engellenebilecekse, savaşçılara silah sevk edilmesini istemenin siyasi açıdan yoruma açık bir alan olabileceğini vurguladı. Gazete, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel'in Almanya'nın dünyaya olabildiğince az sayıda silah göndermesi yönündeki tutumunun, Hıristiyan Birlik içindeki gürültü yerine bu ilkelere dayandığını savundu. Gazete geçen yıllarda bu yasaların sınırların dışına çıkarak yasanın yorumlandığını, bunun teamül hukukuna dönüşmesinin engellenmesi gerektiğini bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Angela Merkel Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda??????
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title