Haberler

Almanya'da Kötü Hava Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Fırtınadan dolayı ağaçların raylara devrilmesi sonucu bazı tren seferleri yapılamadı.

Almanya'da etkili olan fırtına ve yağmur, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Aşağı Saksonya, Brandenburg Mecklenburg-Vorpommern eyaletlerinde tren seferlerinde aksamalar meydana geldi.

Alman Demiryolları Deutsche Bahn tarafından yapılan açıklamada, fırtına ve yağmurdan dolayı ağaçların raylara devrilmesi sonucunda Berlin-Hamburg tren seferlerinin bugün yapılamadığı, Berlin- Hannover seferlerinin yıldırım düşmesi sonucu üç saat aksadığı bildirildi. Brandenburg eyaletinde de bazı tren seferlerinin iptal edildiği kaydedildi.

Kassel ketinde Federal Sosyal Mahkemesi'nin bodrum katını su basması sonucu burada bulunan trafonun zarar gördüğü ve mahkemede elektrik kesintisinin yaşandığı ifade edildi.

Saksonya-Anhalt ve Hessen eyaletlerinde yıldırım düşmesi sonucu toplam dört kişinin hastanede tedavi gördüğü kaydedildi. Hessen eyaletinde bir tren vagonunun raylara devrilen ağaca çarpması sonucu bir vatmanın yaralandığı açıklandı.

Almanya'nın bazı bölgelerinde hafta başından beri fırtına ve yağmur etkili oluyor. Son iki günde çok sayıda binayı su basmış, ağaçların otoyol ve caddelere devrilmesinden dolayı birçok yol ulaşıma kapanmıştı. Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde kötü hava nedeniyle pazartesi gecesi 6 kişi hayatını kaybetmişti. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Brandenburg Hannover Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title