Haberler

Almanya'da Ifo İş Dünyası Güven Endeksi Geriledi

Almanya'da IFO İş Dünyası Güven Endeksi ekimde 104,7 puandan 103,2 puana geriledi.

Almanya'da IFO İş Dünyası Güven Endeksi ekimde 104,7 puandan 103,2 puana geriledi.

Merkezi Münih'te bulunan Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü IFO, sanayi ve ticarete ilişkin ekim ayı İş Dünyası Güven Endeksi'nin bir önceki aya oranla 104,7 puandan 103,2 puana gerilediğini bildirdi. Böylece, endeks 6 ay üst üste gerilemiş oldu.

IFO Başkanı Hans-Werner Sinn konuya ilişkin açıklamasında, şunları kaydetti:

"Alman ekonomisi için görünüm bir daha bozuldu. İmalatta iş iklimi önemli ölçüde bozuldu. Mevcut iş durumu değerlendirmeleri belirgin olarak daha az olumlu ve şu an sadece uzun vadeli ortalamanın marjinal olarak üzerinde. İş beklentileri de kötüleşmeye devam etti."

Kapasite kullanım alanlarının yüzde 0,3 azalarak 83,7 puana gerilediğini ifade eden Sinn, ihracat iş beklentilerinin ise üreticilerin hafif güvenlerini dile getirdikleri tek alan olduğunu bildirdi.

Sinn, toptan ticaret alanında iş ortamı endeksinin yükseldiğini ve üst üste üç kez azalmasının ardından mevcut iş durum değerlendirmelerinin ise oldukça geliştiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"İş beklentileri biraz karamsar kaldı. Perakende olarak iş iklimi üzerindeki karamsarlık devam etti. Perakendeciler mevcut iş durumuna ilişkin belirgin olarak daha az memnunlar. İnşaat iş ortamı göstergesi marjinal düştü, ama çok iyi bir düzeyde kalmaya devam etti. İnşaat firmaları, mevcut iş durumunu biraz daha olumlu değerlendirildi. Ancak iş beklentileri,  bir yıl içinde en düşük seviyesine geriledi." - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

Almanya Münih Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title