Haberler

Almanya'da "Helau Karnavalı" Sürüyor

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen geleneksel "Helau Karnavalı" renkli görüntülere sahne oluyor.

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen geleneksel "Helau Karnavalı" renkli görüntülere sahne oluyor.

Frankfurt'taki Römer Meydanı'nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve 27 Şubat'ta başlayan "Helau Karnavalı" kapsamında yapılan yürüyüşe, yaklaşık 6 bin kişi birbirinden ilginç geleneksel kıyafelerle katıldı. Untermain Köprüsü'nde başlayıp Römer Meydanı'nda sona eren kortej yürüyüşünü binlerce kişi izledi.

Birbirinden ilginç kıyafet giyerek korteje katılan öğrenci ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yol kenarlarında karnavalın geçişini izleyen çocuklara şeker, çikolata ve konfeti attı. Korteje katılanlar, ayrıca yol kenarlarında kendilerini izleyen Frankfurtluları selamladılar, şarkılar söyleyerek yürüdüler.

Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann'ın (SPD) da katıldığı karnaval, özellikle Rheinland bölgesindeki Köln, Düsseldorf ve Mainz şehirlerinde yoğun şekilde kutlanıyor.  Karnavalın 5 Mart Çarşamba gününe kadar süreceği öğrenildi. - Hessen

Kaynak: AA / Güncel

Frankfurt Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title