Haberler

Almanya'da Enflasyon Son 4 Yılın En Düşük Seviyesine Geriledi

Almanya'da nisanda yüzde 1,3 olan yıllık enflasyon mayısta yüzde 0,9'a düştü.

Almanya'da nisanda yüzde 1,3 olan yıllık enflasyon mayısta yüzde 0,9'a gerileyerek son 4 yılın en düşük seviyesine indi.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) verilerine göre, Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 0,9 artış kaydetti. 2014 yılı nisan ayında, TÜFE ile ölçülen enflasyon oranı yüzde 1,3 olarak gerçekleşti.

2014 yılı mayıs ayında enflasyonun düşüş eğilimi 2014 ocak ve mart arası aylarda devam etti. Yüzde 0,9 enflasyon en son 2010 yılı haziran ayında gerçekleşmişti.

Bu yılın mayıs ayında nisan ayına kıyasla tüketici fiyatları yüzde 0,1 azaldı. Önceki aylarda olduğu gibi, enerji fiyatlarındaki gelişme, fiyatların artmasında aşağı yönlü bir etki yaptı.

Almanya'da mayıs ayı Avrupa Birliği (AB) uyumlu TÜFE ise yıllık yüzde 0,6 artış gösterdi. Söz konusu oran mayısta bir önceki ay ile kıyaslandığında ise yüzde 0,3 geriledi.

ECB'nin enflasyon hedefi

Öte yandan, açıklanan enflasyon rakamları Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) fiyat istikrarını sağlamak için hedeflediği yüzde 2 seviyesinin oldukça altında gerçekleşti.

Enflasyon,18 üyeli Avro Bölgesi'nde düşük seyretmeye devam ediyor. Ekonomistler, bu durumun bölgede deflasyon riskinin oluşabileceği yönündeki endişeleri artırdığını bildiriyor. Ayrıca, bu tür risklerden dolayı ECB, geçtiğimiz hafta faiz oranlarında kesintiye gitmişti. - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

Almanya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title