Haberler

Almanya'da Darbedilen Tuğçe Albayrak'ın Ölümü - Büyükelçi Karslıoğlu

Almanya'da darbedilen Türk genç kızın ölümü- Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu: " (Tuğçe Albayrak) O varlığıyladavranışıyla cesaretiyle haksızlığa karşı direnişin bir simgesi oldu"- Hessen Eyaleti Başbakanı Bouffier: "Bugün yastayız ve çok üzgünüz"WAECHTERSBACH (AA) - Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Sırbistan kökenli bir genç tarafından darbedilen Tuğçe Albayrak'ın ölümüne ilişkin, "O varlığıyla davranışıyla cesaretiyle haksızlığa karşı direnişin bir simgesi oldu" dedi.

Almanya'da darbedilen Türk genç kızın ölümü- Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu: " (Tuğçe Albayrak) O varlığıyladavranışıyla cesaretiyle haksızlığa karşı direnişin bir simgesi oldu"- Hessen Eyaleti Başbakanı Bouffier: "Bugün yastayız ve çok üzgünüz"WAECHTERSBACH (AA) - Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Sırbistan kökenli bir genç tarafından darbedilen Tuğçe Albayrak'ın ölümüne ilişkin, "O varlığıyla davranışıyla cesaretiyle haksızlığa karşı direnişin bir simgesi oldu" dedi.Tuğçe Albayrak'ın cenaze töreninin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Karslıoğlu, olaydan dolayı çok büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi. "O varlığıyla davranışıyla cesaretiyle haksızlığa karşı direnişin bir simgesi oldu" diyen Karslıoğlu, Tuğçe'nin aldığı terbiyeden, eğitimden dolayı 2 Alman genç kızı, Sırbistan kökenli gençlerin tacizinden kurtardığını söyledi.Tuğçe'nin cesaretiyle Anadolu insanının bir özelliğini yansıttığını vurgulayan Karslıoğlu, Tuğçe Albayrak'In cesaretiyle haksızlığa karşı çıktığını belirterek, "Çünkü bir adamın bir kadına yaptığı bir zulüm vardı, o zulme karşı çıktı Tuğçe. Zulme karşı çıktığı için de benim nazarımda bizim nazarımızda bir şehit olabilir" diye konuştu. Karslıoğlu, Tuğçe'nin bir simge olarak insanların aklında yer edineceğini, her iki ülkenin kültürüne sahip olması nedeniyle entegrasyon için de bir simge olduğunu kaydetti.Tuğçe'nin İslam inancına göre defnedildiğini dile getiren Karslıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Aile, Alevi geleneğine göre tasavvufi bir olgunlukla mistik bir olgunlukla bunu karşıladı. O bakımdan da kendilerini hem takdir ediyorum hem başsağlığı diliyorum. Bütün bu duygularla Tuğçe'mizi son yolculuğuna uğurladık. Kendisi de ailesi de Aleviliğin İslam'ın bir mistik uzantısı, bir tasavvufi yorumu olduğunu gösterdi. Yani ayrı bir din şeklinde değil.Cenazede diğer dinlerin temsilcilerinin olması da netice itibarıyla İbrahimi dinlerin geleneğinin birleştirici özelliğini de simgelemiş oldu. Bu bakımdan da belki bir simge oldu Tuğçe. Bütün bu özellikleri belki tarihe yazılması gereken bir an olarak görüyorum. İleride de bu anılacaktır, biz yüreğimizde unutmayacağız." - "Ailenin yanında olacağız" - Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier ise olaydan dolayı son derece üzüntü duyduklarını belirterek, "Bugün yastayız ve çok üzgünüz. Defin işleminden sonra da ailenin yanında olacağız" dedi.Bouffier, Tuğçe Albayrak'a Liyakat Nişanı verilmesinin ilerleyen günlerde gündeme gelebileceğini ve gereğinin yapılacağını sözlerine ekledi. -Almanya'da darbedilen Türk genç kızın ölümü-Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Karslıoğlu Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title